Menu

Voordelen radio

De sterke eigenschappen van radio

Radio bezit veel bijzondere eigenschappen. Hieronder hebben we de belangrijkste voordelen op een rijtje gezet:

 1. Luisteraars zappen niet weg – Radioluisteraars zijn geen zappers. Ook tijdens het reclameblok blijven ze trouw aan hun zender. Radio heeft de laagste reclameontwijking, terwijl het een groot publiek bereikt. De reclameboodschap komt dus echt aan.
 2. Radio verhoogt de merkbekendheid – Radio is een goed medium om een merk te introduceren of om een merkimago op te bouwen en de merkbekendheid verder uit te bouwen. Een herkenbaar concept kan wonderen doen.
 3. Radio is een effectief medium – Op basis van binnen- en buitenlands onderzoek blijkt dat door de inzet van radio een adverteerder gemiddeld een aanzienlijke koopbereidheid kan behalen met zijn reclamecampagne.
 4. Radio barst van de creatieve mogelijkheden – Radio spreekt tot de verbeelding. In een eenvoudige radiocommercial kan moeiteloos een eigen wereld worden gecreëerd. Zonder dure fotoshoots of opnames op een exotisch eiland, zonder een crew van medewerkers of acteurs. Radio is ook in staat om opgeslagen beelden van televisiecommercials te kunnen oproepen en te versterken (Visual Transfer).
 5. Radio raakt de luisteraar – Luisteraars zijn bijzonder gehecht aan hun station. Door die hechte band en het intieme karakter van radio voelen luisteraars zich immers persoonlijk aangesproken. Radio wordt door luisteraars beschouwd als een uiterst betrouwbaar medium.
 6. Radio is een dynamisch medium – Radio is jong en verfrissend. Het medium biedt een ontspannende context, waardoor de luisteraar makkelijker openstaat voor de boodschap. Radio werkt beter dan welk mediumtype ook om bij een lage mate van aandacht ook reclameboodschappen in het brein van de consument op te slaan. Het is immers niet mogelijk om je oren te sluiten.
 7. Radio is overal en altijd – Via een radiocampagne bereikt u de consument de hele dag door, op plaatsen en momenten waar geen ander medium dat kan. Radio is realtime. U kunt zodoende prima inspelen op gebruiks- en aankoopmomenten. Radio is er altijd en overal.
 8. Radio: snel en flexibel – Kenmerkend voor radio is dat het een buitengewoon flexibel medium is, dat altijd op en top actueel is. Radiocommercials zijn in no time geboekt en kunnen de volgende dag al on air zijn. Zo kan een radiocampagne perfect inspelen op actuele promoties of acties.
 9. Radio is selectief – Radioreclame bereikt wekelijks maar liefst 90% van alle Nederlanders. Gemiddeld wordt er meer dan drie uur per dag naar radiozenders geluisterd. Qua mediatijd staat radio overdag op eenzame hoogte en toch is radio heel selectief. Ieder station heeft een specifieke doelgroep met een eigen leefwereld. Luisteraars hebben een sterke band met hun radiostation en zijn trouw aan hun zender. Ze staan ermee op, luisteren onderweg of in de auto, op het werk en gaan met radio naar bed.
 10. Radio is kostenefficiënt – Met een beperkt productie- en mediabudget kun je met een radiocampagne uitstekende resultaten boeken.
 11. Radio beïnvloedt de aankoopbeslissing – Radio is vaak het laatste medium dat de (potentiële) klant hoort voor hij/zij de winkel binnengaat. Zojuist nog op de radio, straks in het winkelwagentje?
 12. Het biedt een hoge direct response – Radio heeft de fantastische eigenschap snel respons te scoren. Het vermelden van de website zorgt in korte tijd voor extra traffic naar de site.
 13. Radio: aanjager voor online campagnes – Radio integreert opvallend goed met alle technologische en digitale ontwikkelingen. Radio ontpopt zich meer en meer als een crossmediaal platform bij uitstek en wordt op steeds meer platformen beluisterd. Daardoor is radio een prima aanjager voor online campagnes. Een derde van de luisteraars luistert wel eens via internet naar radio.
Logo Audify
Blijf op de hoogte en schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
HNK Zuidoost Gebouw Rome

Burgemeester Stramanweg 108-u
1101 AA Amsterdam Zuidoost
© Audify 2022 - Privacy verklaring
Terug
Impact audio Aan de slag NLO Luistercijfers
Nieuws Over Audify
info@audify.nl +31 (0)20 345 1596