Menu

NLO Podcast en Audio on demand Standaard

Stichting Nationaal Luister Onderzoek (NLO) rapporteert maandelijks de downloads van podcasts en audio on demand.

De cijfers hebben betrekking op alle audio die on demand kan worden opgevraagd, gedownload of gestreamd. Voor online live broadcast is een aparte standaard ontwikkeld, de NLO Streaming Audio Standaard.

De NLO Podcast & Audio on demand Standaard heeft tot doel om een marktstandaard neer te zetten die op basis van een transparante aanpak vergelijkbare cijfers levert. De resultaten worden gepubliceerd in de vorm van maandelijkse toplijsten met de honderd meest gedownloade titels. Download de meest recente uitgave onderaan deze pagina. Ook vind je hier meer informatie over hoe de standaard wordt samengesteld.

De volledige lijst bevat momenteel zo’n 500 titels met per titel minimaal 500 downloads per week. Deze zijn allemaal te vinden in de analysetool.

Internationale standaard

NLO werkt samen met Triton Digital die via haar Podcast Metrics meetservice de industriestandaard biedt voor gevalideerde online audiodata. Triton’s meetservice is gecertificeerd door het IAB Tech Lab en voldoet daarmee aan de IAB Podcast Measurement Technical Guidelines versie 2.1, de internationale standaard voor het meten en rapporteren van podcast en audio on demand. Triton verzorgt de metingen of bewerkt de data van derden aan de hand van exact dezelfde regels en uitgangspunten, zodat voor alle partijen vergelijkbare cijfers gerapporteerd kunnen worden.

Wil je de ranker maandelijks automatisch ontvangen in je mail? Mail dit verzoek dan aan info@audify.nl

Downloads
pdf
NLO PAS augustus 2022 Grootte: 1 MB
Logo Audify
Blijf op de hoogte en schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
HNK Zuidoost Gebouw Rome

Burgemeester Stramanweg 108-u
1101 AA Amsterdam Zuidoost
© Audify 2022 - Privacy verklaring
Terug
Audio feiten & cijfers Audio inzetten Audify Academy
NLO cijfers Nieuws Over Audify
info@audify.nl +31 (0)20 345 1596