Menu

Hoe podcast
inzetten

Targetten met podcast

Podcasts, miljoenen Nederlanders luisteren er tegenwoordig naar. Het is een erg interessant kanaal om je doelgroep te kunnen bereiken. Podcast is een medium dat zorgt voor een persoonlijke connectie met de doelgroep, de luisteraarsgroep is vaak heel specifiek. Er wordt naar geluisterd voor ontspanning, om vermaakt te worden of om iets te leren. Uit onderzoek is gebleken dat een derde van de luisteraars wel eens een product heeft gekocht n.a.v. een podcast.

Podcastreclame kan op zes manieren worden ingezet

  1. Een commercial die de uitzending ontbreekt. Het voordeel hieraan is dat je zelf in handen hebt hoe de commercial precies klinkt. Echter blijkt uit onderzoek dat een extern opgenomen commercial als meest storende vorm van gesponsorde content wordt ervaren tijdens het luisteren.
  2. Gesponsorde producten/diensten die in de podcast door je merk zelf worden besproken. Ook bij deze vorm heb je zelf controle over de woorden die je gebruikt. Ook dit wordt door veel luisteraars als een storende manier van adverteren gezien.
  3. Gesponsorde aflevering waarbij het ook door je eigen merk besproken wordt. Net als bij de vorige twee vormen is hierbij nog redelijk veel controle. Ongeveer de helft van de luisteraars vindt dit een neutraal tot niet storende manier.
  4. Gesponsorde producten/diensten in de podcast door de presentator besproken. Hierbij is er minder controle over wat er precies gezegd gaat worden. Hierdoor kan het bij de doelgroep wel geloofwaardiger overkomen. Ook bij deze vorm vindt ongeveer de helft van de luisteraars dit een neutraal tot niet storende manier.
  5. Gesponsorde afleveringen die door de presentator worden besproken. Ook hierbij is minder controle maar komt het geloofwaardiger over. Meer dan de helft van de doelgroep vindt dit een neutraal tot niet storende manier.
  6. Een (vaste) gesponsorde rubriek in een podcast. Hierbij is het percentage van de luisteraars die het niet storend vindt het hoogst.
Hoe zet je podcastreclame in?
Logo Audify
Blijf op de hoogte en schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
HNK Zuidoost Gebouw Rome

Burgemeester Stramanweg 108-u
1101 AA Amsterdam Zuidoost
© Audify 2024 - Privacy verklaring
Terug
Audio feiten & cijfers Audio inzetten Audify Me
Nieuws Over Audify
RadioCloud Contact
info@audify.nl +31 (0)20 345 1596