Menu

Podcast censusdata in kaart

NMO rapporteert maandelijks de downloads van podcasts (audio on demand).

De cijfers hebben betrekking op alle audio die on demand kan worden opgevraagd, gedownload of gestreamd. Voor online live broadcast is een aparte standaard ontwikkeld, de NMO Streaming Audio Standaard.

De NMO Podcast Standaard heeft tot doel om een marktstandaard neer te zetten die op basis van een transparante aanpak vergelijkbare cijfers levert. De resultaten worden gepubliceerd in de vorm van maandelijkse toplijsten met de honderd meest gedownloade titels. Download de meest recente uitgave onderaan deze pagina. Ook vind je hier meer informatie over hoe de standaard wordt samengesteld.

De volledige lijst bevat momenteel zo’n 500 titels met per titel minimaal 500 downloads per week. Deze zijn allemaal te vinden in de analysetool.

Internationale standaard

NMO werkt samen met Triton Digital die via haar Podcast Metrics meetservice de industriestandaard biedt voor gevalideerde online audiodata. Triton’s meetservice is gecertificeerd door het IAB Tech Lab en voldoet daarmee aan de IAB Podcast Measurement Technical Guidelines versie 2.1, de internationale standaard voor het meten en rapporteren van podcast en audio on demand. Triton verzorgt de metingen of bewerkt de data van derden aan de hand van exact dezelfde regels en uitgangspunten, zodat voor alle partijen vergelijkbare cijfers gerapporteerd kunnen worden.

Wil je de ranker maandelijks automatisch ontvangen in je mail? Mail dit verzoek dan aan info@audify.nl

Downloads
pdf
NMO Podcast Standaard april 2024 Grootte: 577 KB
Logo Audify
Blijf op de hoogte en schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
HNK Zuidoost Gebouw Rome

Burgemeester Stramanweg 108-u
1101 AA Amsterdam Zuidoost
© Audify 2024 - Privacy verklaring
Terug
Audio feiten & cijfers Audio inzetten Audify Me
Nieuws Over Audify
RadioCloud Contact
info@audify.nl +31 (0)20 345 1596