Menu

NMO censusdata versus paneldata

Hoe verhouden paneldata en censusdata zich tot elkaar?

Nogal eens worden vergelijkingen gemaakt van resultaten uit verschillende onderzoeken. Paneldata en censusdata zijn heel lastig – zo niet onmogelijk – om te vergelijken met elkaar. In deze korte video legt NMO uit waarom.

Censusdata

De resultaten van de NMO Streaming Audio Standaard (en NMO Podcast Standaard) zijn gebaseerd op censusdata. Deze ‘totaalmetingen’ betreffen alle geregistreerde, verwerkte en gerapporteerde acties op een digitaal apparaat zoals bijvoorbeeld een smartphone of een smart speaker.

Censusdata komen zoals gezegd niet uit een steekproef of panel van respondenten, maar zijn gebaseerd op tellingen van alle uitgeserveerde streams van alle deelnemende zenders. Censusdata bieden dus ook de mogelijkheid om het volume van zenders te registreren die in een panelonderzoek, zoals het NMO Luisteronderzoek, te weinig waarnemingen realiseren om betrouwbaar gerapporteerd te kunnen worden. Censusdata zijn dus uitermate geschikt om te rapporteren over alle zenders heen, klein én groot, mits de databewerking is gebaseerd op dezelfde uitgangspunten.

Doordat censusdata uitsluitend betrekking hebben op apparaten, is het niet mogelijk om aan te geven wat het profiel is van de mediaconsument achter de cijfers en is het evenmin mogelijk om bereik te rapporteren.

Logo Audify
Blijf op de hoogte en schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
HNK Zuidoost Gebouw Rome

Burgemeester Stramanweg 108-u
1101 AA Amsterdam Zuidoost
© Audify 2024 - Privacy verklaring
Terug
Audio feiten & cijfers Audio inzetten Audify Me
Nieuws Over Audify
RadioCloud Contact
info@audify.nl +31 (0)20 345 1596