Menu
Geplaats op 14 juli 2023

De 100% NL Tijdmachine: reis mee door de tijd en beleef een week vol nostalgie

100% NL nodigt haar luisteraars komende week uit voor een spectaculaire reis terug in de tijd met ‘De 100% NL Tijdmachine’

Vanaf maandag 17 juli tot en met vrijdag 21 juli herbeleeft het radiostation de jaren 70, 80, 90 en 00’s met de sterren van toen, nostalgische momenten en hits van onder andere Rob de Nijs, Doe Maar en Guus Meeuwis. Legendarische televisiepersoonlijkheden als André van Duin en Henny Huisman en muzikanten zoals Jim Bakkum brengen een bezoek aan de 100% NL studio. Jeugdhelden Moffel & Piertje en Pippi Langkous komen tot leven en luisteraars maken kans op gave gadgets vanuit verschillende decennia. Één ding is zeker De 100% NL Tijdmachine belooft een ware trip down memory lane te worden.

Week vol nostalgie

Van maandag 17 juli tot en met vrijdag 21 juli staat er elke dag een ander decennium in de schijnwerpers met bijbehorende hits en iconische jeugdhelden. Waarbij maandag wordt afgetrapt met de swingende jaren 70.

Bekende helden uit verschillende decennia schuiven gedurende de week aan in de 100% NL studio, zoals Getty Kaspers, zangeres van Teach-in en winnaar van het Eurovisie Songfestival in 1975. Daarbij wordt op dinsdag 18 juli de Barry Paf Show uitgezonden vanuit de caravan van jeugdhelden Bassie & Adriaan. Henny Huisman, presentator van de Soundmixshow en de Surprise Show wordt zelf een keer verrast door Giorgio Hokstam in Goedemorgen 100% NL. Ook wordt er elke dag in het Tijdmachine Journaal teruggeblikt naar unieke hoogtepunten uit de geschiedenis zoals bijvoorbeeld het legendarische doelpunt van Marco van Basten in 1988 waarmee Nederland het EK heeft gewonnen. Kortom, een week vol nostalgie en jeugdsentiment voor luisteraars van alle leeftijden.

Waar is het van?

Het geluid van de Gameboy, de intro tune van soapserie Goudkust, de Tamagotchi, het krakende inbel geluid van een modem voor Internet en snake op de Nokia 3310. Allemaal typerende geluiden uit verschillende decennia. Elke dag maken 100% NL luisteraars kans op de gadgets van toen, wanneer zij hét geluid uit ‘Waar is het van’ herkennen.

De 100% NL Tijdmachine Top 25

Als klap op de vuurpijl sluit De 100% NL Tijdmachine af met de ultieme tijdmachine mix op vrijdag 21 juli van 17.00 – 19.00 uur, waarin alle decennia samenkomen in een explosie van muzikale nostalgie tijdens de Top 25!

Het belooft een legendarische week te worden. Tijdens de 100% NL Vorstelijke 500 eind april, werden we bedolven onder de enthousiaste reacties. Luisteraars vonden het fantastisch om Nederlandse muziek te horen uit vele decennia. Daarom hebben we ‘De 100% NL Tijdmachine’ ontwikkeld. Iedere dag stappen we met luisteraars in en gaan naar een decennium uit het verleden. We beleven het nieuws opnieuw, gasten die toen hot waren brengen een bezoek aan de 100% NL studio en natuurlijk draaien we de beste muziek van Nederland uit die periode.

Martijn Zuurveen, Radio Director RadioCorp
Logo Audify
Blijf op de hoogte en schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
HNK Zuidoost Gebouw Rome

Burgemeester Stramanweg 108-u
1101 AA Amsterdam Zuidoost
© Audify 2024 - Privacy verklaring
Terug
Audio feiten & cijfers Audio inzetten Audify Me
Nieuws Over Audify
RadioCloud Contact
info@audify.nl +31 (0)20 345 1596