Menu
Geplaats op 10 oktober 2022

Derde editie ‘Missie 538’

Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie

Van maandag 19 tot en met vrijdag 23 december komen de dj’s van Radio 538, luisteraars en vrienden van het station in actie om samen zoveel mogelijk geld op te halen voor het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie. Dit werd vanochtend bekendgemaakt in ‘De 538 Ochtend met Wietze en Klaas’ waar Rob Pieters, kinderoncoloog en medisch directeur van het kinderoncologisch centrum, te gast was. Het is het derde jaar op rij dat Radio 538 zich in de dagen voor kerst inzet voor het goede doel. In 2020 maakte de zender zich hard voor De Voedselbank en in 2021 voor twaalf verschillende doelen, waar het Prinses Máxima Centrum er één van was.

Toen we vorig jaar streden voor onder meer een 3D echoapparaat voor het Prinses Máxima Centrum, hebben we ervaren wat dit losmaakte en haalden we met elkaar in nog geen twaalf uur tijd het dubbele van het streefbedrag op! De hoeveelheid verhalen van onze luisteraars die geraakt werden, de uiteindelijke opbrengst en hartverwarmende reacties van betrokken ouders hebben ons doen besluiten ‘Missie 538’ dit jaar volledig in te zetten voor het Prinses Máxima Centrum. Het centrum heeft als missie om ieder kind met kanker te genezen, met optimale kwaliteit van leven. Daar dragen wij met onze eigen missie graag een steentje aan bij.

Coco Hermans, Radio Director 538

We vinden het heel bijzonder dat Missie 538 helemaal in het teken staat van het Prinses Máxima Centrum en Radio 538 zo bijdraagt aan het bereiken van onze belangrijke missie. Het is van groot belang en noodzaak om de behandeling en kwaliteit van leven van kinderen met kanker in Nederland nóg verder te kunnen verbeteren. Want jaarlijks krijgen ongeveer 600 kinderen in Nederland de diagnose kanker en overlijdt nog steeds één op de vier kinderen met kanker.

Rob Pieters, kinderoncoloog en medisch directeur van het Prinses Máxima Centrum

Logo Audify
Blijf op de hoogte en schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
HNK Zuidoost Gebouw Rome

Burgemeester Stramanweg 108-u
1101 AA Amsterdam Zuidoost
© Audify 2024 - Privacy verklaring
Terug
Audio feiten & cijfers Audio inzetten Audify Me
Nieuws Over Audify
RadioCloud Contact
info@audify.nl +31 (0)20 345 1596