Menu
Geplaats op 31 mei 2024

Jonna Fraser en CHO grote winnaars FunX Music Awards

Elfde editie FunX Music Awards

In een bomvolle AFAS Live werden vanavond de FunX Music Awards uitgereikt; de belangrijkste muziekprijzen van jong Nederland. Jonna Fraser en CHO zijn met twee awards de grote winnaars van de avond. Jonna Fraser mocht onder meer de award voor Artist of the Year Male in ontvangst nemen. Artist of the Year Female werd uitgereikt aan Yade Lauren. De FunX Music Awards werden voor de elfde keer uitgereikt.

Hieronder een overzicht van alle winnaars van de FunX Music Awards 2024:

Artist of the Year Female
Yade Lauren

Artist of the Year Male
Jonna Fraser

Best Song
Frenna – Pretty Girls

Best MC
CHO

Best Album
DYSTINCT – Layali

Best Collab
CHO & Idaly – Niet Genoeg

Best Group
Broederliefde

Best Producer
$hirak

Best Singer
Jonna Fraser

Best DJ
Freddy Moreira

Next Best
Kaya Imani

Legend Award
Nieuw dit jaar is de Legend Award: een extra FunX Music Award voor een échte legende in de muziekindustrie. Een jury, bestaande uit Veronica van Hoogdalem, Defano Holwijn, Max van Bossé, Eric van Holland en FunX-dj Fernando Halman, hebben unaniem gekozen voor deze winnaar. Niet alleen scoorde hij een enorme, wereldwijde hit met Coño, er is zelfs een remix gemaakt met Jason Derulo. Op dit moment heeft hij 150 miljoen streams én treedt hij op in Colombia. De jury prijst hem niet alleen vanwege zijn muziek, maar ook vanwege zijn invloed op carrières van artiesten als Hef, CHO, Idaly, Jayh, Sevn Alias en Sor. Geboren als een adonis, opgegroeid als een Sloddervos, maar uiteindelijk een Hele Meneer: de Legend Award is dit jaar voor niemand minder dan Adje.

The Sound of the City
Ook dit jaar viert FunX de Nederlandse artiesten met een enorme line-up tijdens de awardshow. Eerder werd al bekend gemaakt dat Jonna Fraser, Reanny, CHO, Broederliefde, Siggy & D1ns en DYSTINCT de AFAS Live omver zouden blazen. Daar werd nóg een muzikaal blok aan toegevoegd: The Sound Of The City. Artiesten vanuit heel Nederland waren tijdens het onderdeel te horen. Van THC uit Amsterdam Noord tot Kempi uit Eindhoven en Lange Frans en Baas B uit Amsterdam. De optredens zijn terug te zien via de online kanalen van FunX.

Over FunX Music Awards
De FunX Music Awards zijn de belangrijkste muziekprijzen van jong Nederland voor de beste MC’s, zangers en dj’s van eigen bodem. Dit jaar werden de awards voor de elfde keer uitgereikt. De winnaars worden bepaald door het publiek van NPO FunX. Ruim twee weken lang stemden zij op hun favoriete artiesten in verschillende categorieën waaronder: Artist of the Year, Best Song en Next Best. Voor meer informatie: FunX.nl/awards.

Logo Audify
Blijf op de hoogte en schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
HNK Zuidoost Gebouw Rome

Burgemeester Stramanweg 108-u
1101 AA Amsterdam Zuidoost
© Audify 2024 - Privacy verklaring
Terug
Audio feiten & cijfers Audio inzetten Audify Me
Nieuws Over Audify
RadioCloud Contact
info@audify.nl +31 (0)20 345 1596