Menu
Geplaats op 10 augustus 2023

Kai Merckx brengt zomerhit uit met behulp van AI in ochtendshow Qmusic

Qmusic-dj Kai Merckx lanceert zomerhit ‘Wat Zijn We Lekker Weg’

Qmusic-dj Kai Merckx heeft zojuist een zomerhit gelanceerd, genaamd ‘Wat Zijn We Lekker Weg’. Kai, die deze zomer de ochtendshow van Mattie en Marieke overneemt, heeft het nummer met behulp van Q-luisteraars en AI geschreven. De release komt extra goed uit nu de regenachtige dagen ruimte maken voor zomers weer.

Vorige week riep Kai de luisteraars van Qmusic op om elementen aan te leveren waar een typische zomerhit aan moet voldoen of wat zij associëren met vakantie. Met deze input ging Kai aan de slag, waarbij hij de hulp inriep van kunstmatige intelligentie om een begin van de teksten en melodie te genereren.

Het begon eigenlijk vooral met de vraag hoe ver AI zou komen in het proces van het maken van een liedje. Ik ben er achter gekomen dat AI geen hapklaar liedje kan schrijven, maar dat het eerder een verrijking is dan een vervanging. Het begon als een soort experiment en dat werd eigenlijk steeds groter en groter en in combinatie met de input van luisteraars is het gelukt om een zomerhit te schrijven waar ik heel enthousiast over ben.
Het resultaat, ‘Wat Zijn We Lekker Weg’, weerspiegelt, met een knipoog, de typische Nederlander op vakantie. Zo komen het struinen over de camping met je rolletje wc-papier en jezelf verstaanbaar proberen te maken in steenkolen Engels voorbij.

Kai Merckx

Doorgaans is Kai Merckx doordeweeks te horen in zijn avondshow en op vrijdagavond, samen met Tom van der Weerd en Bram Krikke. Nu neemt hij de ochtendshow van Mattie en Marieke over, die met vakantie zijn. Kirsten Westrik, die vorig jaar zomer ook met Kai te horen was in de ochtendshow, is er ook weer bij. Dit keer niet als nieuwslezer, maar als sidekick.

Luister hier naar de zomerhit

Logo Audify
Blijf op de hoogte en schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
HNK Zuidoost Gebouw Rome

Burgemeester Stramanweg 108-u
1101 AA Amsterdam Zuidoost
© Audify 2024 - Privacy verklaring
Terug
Audio feiten & cijfers Audio inzetten Audify Me
Nieuws Over Audify
RadioCloud Contact
info@audify.nl +31 (0)20 345 1596