Menu
Geplaats op 1 november 2022

Nieuwe evenementen en programma’s NPO

Themaweken

De laatste maanden van het jaar staan de radiozenders van NPO traditiegetrouw in het teken van een aantal geliefde themaweken en evenementen. In januari beginnen op verschillende zenders nieuwe programma’s. Zie het overzicht hieronder.

Meer onderzoeksjournalistiek en verdiepende gesprekken op NPO Radio 1
Vanaf januari is Maaike Timmerman elke vrijdag van 19.00 tot 20.00 uur te horen met het nieuwe onderzoeksprogramma Het Misdaadbureau (WNL). Wekelijks onderzoekt de redactie zaken of ontwikkelingen op gebied van misdaad die landelijk minder de aandacht hebben, maar wel grote impact hebben op de maatschappij. Ook kunnen luisteraars zelf ideeën voor onderzoek opperen via de WNL Misdaadlijn, waaruit de redactie een selectie maakt. Het Misdaadbureau is een voortzetting en versterking van de huidige podcast Het Onderzoeksbureau, dat onderzoek doet naar misdaad en misstanden. Naast het nieuwe radioprogramma verschijnt wekelijks een podcast onder dezelfde titel.

David Boogerd presenteert in het nieuwe jaar De Ongelooflijke Radio (EO), in de nacht van zaterdag op zondag van 00.00 tot 01.00 uur. Het programma over de relevantie van het geloof in een steeds ongeloviger Nederland is bij NPO Radio 1 begonnen als podcast en krijgt nu ook een vaste plek op de zender. Boogerd en theoloog Stefan Paas voeren wekelijks verdiepende gesprekken met spraakmakende gasten. De lange versie van die gesprekken is vervolgens als podcast te beluisteren. De Ongelooflijke Radio wordt een keer per maand live uitgezonden vanuit een café om de luisteraars nog meer te betrekken bij het programma.

NPO Radio 2 lanceert de Top 90’s
NPO Radio 2 zendt dit jaar voor het eerst de Top 90’s uit. Een week lang zijn de beste nummers uit de jaren negentig te horen. De door luisteraars samengestelde Top 90’s start maandag 7 november en is te horen tot en met vrijdag 11 november, tussen 09.00 en 20.00 uur. Nederland kan ook dit jaar uiteraard weer afsluiten met de NPO Radio 2 Top 2000, van eerste kerstdag tot en met oudejaarsavond. Binnenkort maken we hier meer details over bekend.

3voor12 Radio elke vrijdagavond op NPO 3FM
Vanaf januari is 3FM-dj Eva Koreman (VPRO) op de vrijdagavond te horen met 3voor12 Radio. In de vernieuwde vorm is er volop aandacht voor nieuw Nederlands talent, aanstormende internationale acts en achtergronden bij muziek. 3voor12 Radio is iedere vrijdagavond van 22.00 tot 01.00 uur op 3FM.

3FM Serious Request zet zich ook dit jaar in de week voor kerst in voor een goed doel, deze editie voor Het Vergeten Kind. Vanuit het Glazen Huis in De Nieuwe Stad in Amersfoort maken drie dj’s 24 uur per dag live radio en online content om zoveel mogelijk geld op te halen voor het goede doel. Het publiek uit heel Nederland krijgt daarbij weer een actieve rol. Meer informatie over de invulling van de actieweek volgt spoedig.

Andrea van Pol presenteert De Ochtend op NPO Klassiek
Andrea van Pol wordt de nieuwe presentator van De Ochtend (KRO-NCRV) op NPO Klassiek. Vanaf januari is zij van maandag tot en met donderdag van 07.00 tot 09.00 uur te horen op de klassieke zender. Van Pol is geen onbekende voor de luisteraars van NPO Radio 4; ze was vaste invaller bij De Ochtend van 4 en één van de presentatoren van het programma Opium (AVROTROS). Door de naamswijziging van de zender verandert ook de naam van het ochtendprogramma. Vanaf 2 januari heet het programma De Ochtend. De inhoud van het programma blijft ongewijzigd.

Nieuwe programma’s op NPO Radio 5
NPO Radio 5 staat van maandag 14 november tot en met vrijdag 18 november van 06.00 tot 20.00 uur in het teken van de Evergreen Top 1000. Boordevol klassiekers uit de jaren 60 en 70, maar ook liedjes uit de jaren 80 en later kunnen voorbij komen. De volledige Evergreen Top 1000 wordt maandag 7 november bekendgemaakt tijdens de Evergreen Top 1000 Première Party, vanaf 16.00 uur op NPO Radio 5.

Simone Walraven presenteert vanaf januari van maandag tot en met donderdag tussen 18.00 en 20.00 uur De Avondstart (Omroep MAX) op NPO Radio 5. Erik de Zwart is elke vrijdag van 18.00 tot 20.00 uur te horen met het Top 40 Hitdossier (Omroep MAX).

NPO FunX presenteert de DiXte 1000
Op zaterdag 5 november start de FunX DiXte 1000: dé lijst met de favoriete tracks aller tijden door het FunX-publiek. Op vrijdag 11 november eindigt de lijst met de absolute nummer 1. In december organiseert FunX een diner voor jongeren die naar Nederland gevlucht zijn. Een avond die in het teken staat van good vibes, muziek en samenkomen; met eten uit verschillende culturen, klaargemaakt door de FunX-dj’s. Wie zijn deze jongeren, wat voor leven hadden ze in hun land van herkomst en wat zijn hun ambities in Nederland? Onderwerpen waar de FunX-dj’s samen met de luisteraars en de jongeren over in gesprek gaan zodat deze groep een gezicht krijgt.

Nieuwe podcasts

Logo Audify
Blijf op de hoogte en schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
HNK Zuidoost Gebouw Rome

Burgemeester Stramanweg 108-u
1101 AA Amsterdam Zuidoost
© Audify 2024 - Privacy verklaring
Terug
Audio feiten & cijfers Audio inzetten Audify Me
Nieuws Over Audify
RadioCloud Contact
info@audify.nl +31 (0)20 345 1596