Menu
Geplaats op 5 juni 2023

NPO 3FM en HUMAN presenteren unieke 8D-podcast ‘In het hoofd van’

De podcast is een 8D-ervaring over mensen met mentale problemen

We zitten de hele dag in ons eigen hoofd. Of het nu gepieker, gekke gedachtenspinsels of gewoon een gevoel is: alleen jij weet hoe het is om in jouw hoofd te leven. Maar wat nou als je voor héél even in het hoofd van een ander kan kruipen? NPO 3FM en HUMAN duiken met de 8D-podcast ‘In het hoofd van’ in het hoofd van mensen met mentale problemen. Door de 8D-ervaring hoort de luisteraar het geluid in de podcast van alle kanten op zich afkomen. Zo ervaar je hoe het is om tinnitus te hebben of te leven met angsten. ‘In het hoofd van’ is vanaf dinsdag 6 juni te beluisteren op NPO Luister en de andere podcastplatformen.

85 procent van de jongeren geeft aan één of meer leeftijdsgenoten te kennen die last heeft van mentale problemen. Eén op de drie vindt het moeilijk met diegenen over hun psychische klachten te praten. Want hoe weet je wat er in het hoofd van een ander omgaat? Met deze nieuwe 8D-podcast proberen 3FM en HUMAN zo dicht mogelijk bij de continue gedachtestroom van mensen met mentale problemen te komen. Het enige wat je ervoor hoeft te doen is een koptelefoon opzetten.

Podcast in 8D

In elke aflevering stapt de luisteraar in een ander hoofd. Door de 8D-ervaring beleef je hoe het is als tinnitus je afleidt van elk gesprek, voel je hoe heftig prikkels binnenkomen als je een depressie hebt of word je meegenomen in alle angsten die bij een angststoornis komen kijken. Na elke 8D ervaring gaat Ineke van der Hurk, host en redacteur bij 3FM en HUMAN, in gesprek met de hoofdpersonen van de podcast. Kun je met tinnitus nog wel naar een concert? Hoe deal je met PTSS als je voor de marine werkt? Hoe ver mag bezorgdheid bij een angststoornis gaan?
Luister de aflevering over PTTS via de onderstaande luisterlink:

Over de afleveringen

Aflevering 1: Tinnitus
Deliane heeft door een technische fout tijdens een soundcheck tinnitus opgelopen. De piep stoort haar zo erg, dat ze zich moeilijk kan concentreren op gesprekken met vrienden, slaapproblemen heeft en snel overprikkeld is. Deliane is een echte muziekliefhebber en gaat vaak naar concerten. Maar de drukte bij zulke events zorgt wel voor meer last van haar tinnitus. Is het bezoeken van concerten het nog wel waard?

Aflevering 2: PTSS
Robin loopt in Afghanistan een posttraumatische stressstoornis op. Daardoor ervaart hij extreme stress en angst. Hij is emotioneel afwezig in zijn jonge gezin en wordt snel boos. Wanneer hij in een doodnormale winkelstraat ineens een grote dreiging voelt, weet hij dat hij hulp moet zoeken.

Aflevering 3: Angsten
Maaike heeft zo lang ze zich kan herinneren last van angsten. Zou haar moeder misschien dood in de slaapkamer liggen nu ze haar vijf minuten niet heeft gehoord? Is dat geluid in de nacht misschien wel een inbreker die haar komt vermoorden? Met therapie, medicatie en steun van haar moeder probeert Maaike haar angsten in bedwang te houden. Maar hoe leef je als een normale twintiger als er bijna altijd een paniekaanval op de loer ligt?

De eerste drie afleveringen van ‘In het hoofd van’ zijn vanaf dinsdag 6 juni via NPO Luister, 3FM.nl, de 3FM-app, Human.nl en andere podcast-platformen te beluisteren.

Podcasthost en redacteur bij 3FM en HUMAN Ineke van der Hurk – Credits foto: Claire Bontje
Logo Audify
Blijf op de hoogte en schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
HNK Zuidoost Gebouw Rome

Burgemeester Stramanweg 108-u
1101 AA Amsterdam Zuidoost
© Audify 2024 - Privacy verklaring
Terug
Audio feiten & cijfers Audio inzetten Audify Me
Nieuws Over Audify
RadioCloud Contact
info@audify.nl +31 (0)20 345 1596