Menu
Geplaats op 3 juni 2024

Ochtendshow Qmusic voor het eerst live te horen vanuit Mediavaert

Qmusic-dj’s Mattie Valk & Marieke Elsinga met de eerste ochtendshow in nieuwe studio

Zojuist hebben de Qmusic-dj’s Mattie & Marieke de eerste ochtendshow gemaakt vanuit de nieuwe studio van Mediavaert, dé journalistieke, creatieve en innovatieve mediahub van DPG Media. Met de verhuizing van Qmusic en later deze zomer JOE, komen de twee radiozenders voor het eerst samen onder één dak. De nieuwe studio’s van Mediavaert bieden meer ruimte voor het maken van content om luisteraars te inspireren, informeren en entertainen, wat past bij de filosofie van beide radiomerken.

Nieuwe studio’s
Mediavaert biedt twee studio’s voor Qmusic en twee studio’s voor JOE. Daarnaast is er voor artiesten een studio om live te spelen en biedt het pand ruimte voor het organiseren van intieme concerten zoals ’the Qube’ van Qmusic. De studio’s bieden volop ruimte om radio te combineren met online content, iets wat onlosmakelijk verbonden is met radiomaken anno nu.

Robert Bernink, directeur radio bij DPG Media: “Na de uitbreiding van het radio-portfolio van DPG Media en de start van JOE op een landelijke frequentie in september 2023, is de verhuizing naar Mediavaert een volgende fase voor het Radioteam van DPG Media. Ik ben ervan overtuigd dat dit nieuwe onderkomen nog meer recht gaat doen aan het vakmanschap en de gedrevenheid van de teams van zowel Qmusic als JOE en we hierdoor nog beter in staat zijn om aansprekende content te maken met en voor onze luisteraars.”

Uniek kijkje achter de schermen
In de studio waar onder andere de Qmusic-ochtendshow wordt gemaakt, wordt gewerkt met in-ears en DPA headsets, wat zorgt voor meer bewegingsruimte. Mattie & Marieke kunnen daardoor ook content maken van alles wat er achter de schermen gebeurt. Hiermee zijn zij sinds de start in 2018 uniek in Nederland. De studio is ontworpen vanuit de gedachte het maakproces en het liveproces te combineren en deze werelden dichter bij elkaar te brengen. Fans van de show krijgen nu een nog beter inkijkje in het leven van Mattie & Marieke, nieuwslezeres Anne-Marie en de manier waarop de show gemaakt wordt. Het team achter de schermen krijgt hiermee een nog grotere rol in de content die gemaakt wordt.

Radio-portfolio DPG Media
In juli 2023 breidde DPG Media, met dank aan de FM-frequentieveiling, haar radio-portfolio uit. Naast marktleider Qmusic lanceerde DPG Media een nieuw radiomerk in Nederland. JOE, de zender met tijdloze en herkenbare muziek uit de 70s, 80s en 90s, is in september 2023 op een landelijke frequentie van start gegaan en is inmiddels de zesde zender van Nederland. Als JOE, met de Coen & Sander show in de ochtend en Kai Merckx in de middag, later deze zomer ook haar intrek neemt in Mediavaert zijn beide zenders verenigd onder één dak.

Logo Audify
Blijf op de hoogte en schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
HNK Zuidoost Gebouw Rome

Burgemeester Stramanweg 108-u
1101 AA Amsterdam Zuidoost
© Audify 2024 - Privacy verklaring
Terug
Audio feiten & cijfers Audio inzetten Audify Me
Nieuws Over Audify
RadioCloud Contact
info@audify.nl +31 (0)20 345 1596