Menu
Geplaats op 8 februari 2024

Pilotzender NPO Blend lanceert programmering

O.a. One’sy Muller, Howard Komproe, Murth Mossel en Shay Kreuger te horen op NPO BLEND

NPO BLEND lanceert voor het eerst gepresenteerde programma’s op de experimentele zender. One’sy Muller, Howard Komproe, Murth Mossel, Shay Kreuger, Nora Akachar, Niels Hoogland, E-Life, Aashna Sewpersad, Elif Kan, Benji Heerschop, Ciana Mayam, Redouan Ait Ouarg, Jane Doe en Claire-Marie Martis hebben zich verbonden aan de pilot om het publiek te informeren, verbinden en te inspireren. De nieuwe middagshow ‘Bridge The Gap’ (NTR) is vanaf maandag 12 februari te horen, de andere shows starten maandag 4 maart op NPO BLEND.

Samen met de omroepen geven we invulling aan het experiment NPO BLEND, waarbij we onderzoeken hoe we de beoogde doelgroep van volwassen luisteraars kunnen bereiken die houden van R&B, afro, neo soul en hiphop uit de nineties en zeroes. Ik ben heel enthousiast over de namen die zich aan de pilot hebben verbonden, want op die manier krijgt BLEND echt een eigen geluid.

Menno de Boer, zendermanager NPO BLEND

Fantastisch dat ervaren makers als onder anderen Shay Kreuger, One’sy Muller, Niels Hoogland en Howard Komproe het avontuur met ons aangaan en willen verkennen hoe deze nieuwe radiozender kan klinken. Met deze programmering verwacht ik dat onze luisteraar zich steeds meer thuis gaat voelen bij BLEND

Chanelva Rier, samen met De Boer zendermanager voor NPO BLEND.

Middagshow Bridge The Gap

De nieuwe middagshow ‘Bridge The Gap’ (NTR) is iedere werkdag tussen 17.00 en 19.00 uur op NPO BLEND te horen. Het programma wordt afwisselend in duo’s gepresenteerd door een NPO BLEND-dj en een comedian, waardoor er verrassende presentatieduo’s ontstaan. Op maandag en dinsdag nemen Aashna Sewpersad en Murth Mossel de presentatie in handen, op woensdag en donderdag zijn dat One’sy Muller en Howard Komproe en op vrijdag presenteren One’sy Muller en Nora Akachar de middagshow samen.

Ik heb geleerd de verandering die ik graag wil zien, zelf te brengen. Al enige tijd ontstaat bij mij de behoefte om naast de muziek waarmee ik ben opgegroeid ook diepgaande gesprekken te horen over onderwerpen waartoe ik me verhoud. Het leven biedt zoveel kansen maar ook uitdagingen. Hoe gaan generatiegenoten hier mee om? Ik wil graag onderdeel zijn van deze fantastische zender omdat ik dit geluid mis. Ik ben een verbinder. Met dit station komt voor mij alles mooi samen!

Nora Akachar

De duo’s brengen luisteraars hun dagelijkse dosis actualiteiten en positiviteit, omlijst met nieuwe muziek en herkenbare classics. De presentatoren verrassen en inspireren elkaar, maar betrekken ook de BLEND-luisteraar actief bij het gesprek, waarbij zowel luchtige alledaagse zaken of serieuze onderwerpen de revue passeren.

Mijn motivatie om deel uit te maken van deze radioshow komt voort uit mijn diepe liefde voor de diverse muziek die onze roots weerspiegelt. Als kind ben ik opgegroeid met een rijke mix van geluiden, van R&B tot reggae, latin en hiphop. We kunnen in dit programma genieten van de tijdloze hits waar we mee zijn opgegroeid, maar ook diepgaande gesprekken voeren over de uitdagingen en triomfen die het leven ons biedt. Met deze show wil ik niet alleen een feestje bouwen op de tonen van onze favoriete muziek, maar ook een ruimte creëren waar we samen kunnen lachen, leren en groeien!

Murth Mossel

Verdiepende programma’s

Later op de avond en in het weekend is er ruimte voor verdiepende programma’s die zich richten op een bepaald muziekgenre of thema. Zo presenteren Niels Hoogland en E-life, samen met dj Jane Doe, op maandagavond het programma Gin & Juize (PowNed), waar “old school” hiphop centraal staat. Elif Kan en Benji Heerschop brengen van dinsdag tot en met donderdag The Grill (KRO-NCRV), waar de mening van de luisteraar het middelpunt vormt. Ook biedt het programma verdiepende gesprekken met inspirerende gasten. In Shay’s Clubhuis (BNNVARA) bespreekt Shay Kreuger iedere vrijdagavond met twee gasten de hoogte- en dieptepunten van die week aan de hand van drie thema’s: actualiteit, personality en muziek.

Weekendprogrammering

Op zaterdag- en zondagmiddag is ‘Blend In’ (AVROTROS) te horen, met Ciana Mayam en Redouan Ait Ouarg. De ideale radioshow voor in het weekend met een mix van actualiteit, ontspanning, muziek, inspiratie en gezelligheid. Op zondagmiddag is S.O.S. Sun on Sunday (NTR) met Claire-Marie Martis te horen, waar de luisteraar in de wereld van de Caribische muziek stapt.

NPO BLEND

NPO BLEND is een pilot van de publieke omroep en minimaal een jaar lang te beluisteren via NPO Luister, DAB+ en npoblend.nl. De pilotzender richt zich op de generaties die met NPO FunX zijn opgegroeid en nu een volwassen geluid willen horen. NPO BLEND biedt luisteraars tussen de 35 en 54 jaar een gevarieerde mix van R&B, afro, neo soul, hiphop en classics uit de nineties en zeroes. Tijdens de gepresenteerde programma’s is er volop ruimte voor nieuws, cultuur en verhalen die de doelgroep aanspreken. Ga voor meer informatie naar npoblend.nl.

Logo Audify
Blijf op de hoogte en schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
HNK Zuidoost Gebouw Rome

Burgemeester Stramanweg 108-u
1101 AA Amsterdam Zuidoost
© Audify 2024 - Privacy verklaring
Terug
Audio feiten & cijfers Audio inzetten Audify Me
Nieuws Over Audify
RadioCloud Contact
info@audify.nl +31 (0)20 345 1596