Menu
Geplaats op 31 augustus 2023

Radio4All start 1 januari

Een Nieuw Tijdperk van Radio is Begonnen: Grensverleggend Platform Laat Iedereen Radio Maken

Een baanbrekend nieuw radioplatform staat op het punt de Nederlandse radiowereld te veranderen. Op 1 januari zal een nieuw radioplatform gelanceerd worden, een platform dat een revolutie teweegbrengt in de manier waarop radio wordt gemaakt en beluisterd. Dit platform belichaamt een geheel nieuwe benadering van radio, waarbij iedereen de mogelijkheid heeft om radio te maken.

Het platform zal te beluisteren zijn op de verworven FM en DAB+ frequenties en via de
bekende online streaming kanalen. De radiomaker en de programma’s staan hierbij centraal, de zender en het platform zijn ondergeschikt.

Het is nog geen 1 januari. Tot die tijd kunnen aspirant-radiomakers deelnemen aan een gemeenschap die het begrip radio herdefinieert. Onder de naam Radio4All wordt iedereen uitgenodigd om in een radiolaboratorium te bouwen aan het nieuwe platform. Alles wordt van de grond af opgebouwd: zenders, antennes, studio’s, advertentiesystemen, kabels en programma’s. Zo wordt de komende maanden het nieuwe radioplatform vormgegeven, het programmaschema gedefinieerd en kunnen radiomakers al hun kwaliteiten op de zender laten zien.

Een van de meest opvallende aspecten van dit model is dat het radicaal breekt met de traditionele benadering van radio. Giel Beelen, een bekende pionier in de Nederlandse radiowereld, zal fungeren als creatief directeur en curator van het platform. Met zijn ongeëvenaarde ervaring zal Beelen een unieke visie brengen en zorgen voor de juiste selectie aan content die luisteraars van alle achtergronden zal aanspreken.

Stefan Wayper, een doorgewinterde professional op het gebied van operationele en
commerciële radiowerkzaamheden, zal de leiding nemen over het nieuwe radioplatform. Zijn succesvolle trackrecord in het transformeren van andere radiostations in Nederland maakt hem de perfecte kandidaat om dit nieuwe avontuur te leiden.

We geloven dat radio een krachtig medium is dat iedereen in staat moet stellen om hun stem en muziek te laten horen en verhalen te delen. We willen deze visie verwezenlijken door een ruimte te creëren waar creativiteit geen grenzen kent en waar luisteraars de regie hebben. Er zijn de afgelopen jaren zoveel creators bijgekomen die ook heel goed een radioprogramma kunnen maken. De radio verdient deze revolutie. Ook om luisteraars via andere media weer in contact te brengen met de good old radio.

Giel Beelen

Radio4All gaat op 1 september van start. Via de website www.radio4all.nl kan iedereen die wil experimenteren in het radiolab zich aanmelden. Radiomakers worden aangemoedigd een demo of programma van vijftien of dertig minuten in te sturen. Techneuten en programmeurs worden gevraagd naar ervaring en beschikbaarheid. De studio’s van het platform zullen de komende weken in Amsterdam worden opgezet.

We mogen met onze nieuwe vergunning al vanaf 1 september uitzenden, maar het bouwen van infrastructuur en het leren kennen van radiomakers kost tijd. Daarom verwachten wij op 1 november de zender te kunnen aanzetten. Op dat moment zal de nieuwe radiocontent te beluisteren zijn in de ether. Het radioplatform met volledige programmering zal op 1 januari het Nederlandse radiolandschap voorgoed doen veranderen.

Stefan Wayper

De FM en DAB+ frequenties zijn begin juli verworven middels de door RDI gehouden veiling. Onder de naam Financial News Radio was het plan om radiomakers nieuws- en actualiteitenprogramma’s te laten maken. Het verworven A08 kavel is echter niet geclausuleerd en daarom kan het platform nu iedereen radio laten maken. Op 29 augustus is de naam van het radiostation gewijzigd naar Radio4All.

Logo Audify
Blijf op de hoogte en schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
HNK Zuidoost Gebouw Rome

Burgemeester Stramanweg 108-u
1101 AA Amsterdam Zuidoost
© Audify 2024 - Privacy verklaring
Terug
Audio feiten & cijfers Audio inzetten Audify Me
Nieuws Over Audify
RadioCloud Contact
info@audify.nl +31 (0)20 345 1596