Menu
Geplaats op 1 mei 2023

Uniek Songfestival met alle regionale publieke omroepen

Regio Songfestival eerste grote event van alle dertien regionale omroepen

De allereerste editie van het Regio Songfestival wordt op zaterdag 4 november gehouden in Stadsschouwburg Utrecht. Nog nooit eerder werkten alle dertien regionale omroepen uit Nederland samen aan zo’n grootschalig en uniek evenement.

De vorm is à la het Eurovisie Songfestival. Elke regionale omroep vaardigt een artiest af voor de finale. Deze dertien artiesten strijden om de winst in een wervelende liveshow. Voor deze eerste keer is gekozen voor het centraal in Nederland gelegen Utrecht, waarbij RTV Utrecht de gastomroep is. En net als bij het Eurovisie Songfestival komt de volgende editie van het festival uit de provincie van de winnaar!

Eigenheid in de spotlight

Wat het evenement zo bijzonder maakt, is dat tijdens de liveshow de eigenheid en rijkheid van de diverse streken en streektalen van Nederland de revue passeren. Van Fries, Limburgs tot Brabants en Zeeuws. Door de artiesten wordt uitsluitend in de streektaal of in het Nederlands gezongen. Dit maakt het Regio Songfestival naast de diversiteit aan optredens uniek en voor iedereen een spektakel om naar te kijken. De show zal vanaf 20.30 uur circa twee uur live te volgen zijn via de televisie en onlinekanalen van alle dertien regionale omroepen. Dit genereert een enorm bereik.

De samenwerking met de regionale collega’s geeft enorm veel energie en verbinding. Alle ingrediënten zijn aanwezig. Het is een uniek evenement en muziek zorgt voor de juiste verbinding. De regionale omroep is voor iedereen en is altijd bereikbaar en nu voor heel Nederland!

Mede-organisator Machteld Smits van gastomroep RTV Utrecht kijkt vol vertrouwen naar deze eerste editie

Over de regionale omroepen

Nog nooit eerder organiseerden alle dertien regionale omroepen uit Nederland samen zo’n groot evenement. De regionale publieke omroepen zijn de nieuws- en informatiezenders in de regio. Met grote regionale betrokkenheid en altijd dichtbij. Wij zijn er voor iedereen en inspireren mensen om actief onderdeel uit te maken van de samenleving. Nu en in de toekomst.

Logo Audify
Blijf op de hoogte en schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
HNK Zuidoost Gebouw Rome

Burgemeester Stramanweg 108-u
1101 AA Amsterdam Zuidoost
© Audify 2024 - Privacy verklaring
Terug
Audio feiten & cijfers Audio inzetten Audify Me
Nieuws Over Audify
RadioCloud Contact
info@audify.nl +31 (0)20 345 1596