Menu
Geplaats op 13 februari 2024

Vanaf 17 februari Evergreen Week van de Jaren 60 op NPO Radio 5

Fiks de Sixties tijdens De Evergreen Week van de Jaren 60 op NPO Radio 5

NPO Radio 5 staat van zaterdag 17 tot en met vrijdag 23 februari in het teken van muziek uit de sixties tijdens De Evergreen Week van de Jaren 60. Luisteraars kunnen in deze week het nieuwe spel Fiks de Sixties spelen. In elk programma zijn vier fragmenten van liedjes te horen. Drie komen er uit de jaren zestig; eentje niet. Welke niet?

Tijdens De Evergreen Week van de Jaren 60 zetten de dj’s van NPO Radio 5 onder de noemer ‘wie a zegt, moet ook b zeggen’ de B-kantjes van singles in de schijnwerper. De jocks draaien eerst de populaire A-kant, later gevolgd door het doorgaans minder bekende B-kantje dat vaak onterecht onbelicht is gebleven.

Een week lang is muziek te horen van onder anderen Ramses Shaffy, The Beatles, Nina Simone, Beach Boys, Rob de Nijs, Dionne Warwick, Shocking Blue, Cliff Richard, The Rolling Stones, Aretha Franklin, Boudewijn de Groot, The Hollies en Roy Orbison.

Unieke positie

“NPO Radio 5 heeft een unieke positie in het Nederlandse radiolandschap. Een nog altijd groeiende groep luisteraars geniet van onze mix van muziek uit vooral de jaren zestig en zeventig en de extra aandacht die de publieke omroep heeft voor het Nederlands product. Met themaweken, zoals De Evergreen Week van de Jaren 60, onderstrepen we het bijzondere karakter van deze zender”, zeg Peter de Vries, zendermanager van NPO Radio 5.

Evergreen Toplijst

De Evergreen Week van de Jaren 60 wordt op vrijdag 23 februari afgesloten met de Evergreen Toplijst van de Jaren 60, te horen tussen 06.00 en 20.00 uur op NPO Radio 5. De Toplijst wordt samengesteld door de luisteraars die via nporadio5.nl kunnen stemmen van zaterdag 17 februari 08.00 uur tot en met donderdag 22 februari 12.00 uur.

NPO Radio 5, De Evergreen Week van de Jaren 60, van zaterdag 17 tot en met vrijdag 23 februari. Zie voor meer informatie nporadio5.nl.

Logo Audify
Blijf op de hoogte en schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
HNK Zuidoost Gebouw Rome

Burgemeester Stramanweg 108-u
1101 AA Amsterdam Zuidoost
© Audify 2024 - Privacy verklaring
Terug
Audio feiten & cijfers Audio inzetten Audify Me
Nieuws Over Audify
RadioCloud Contact
info@audify.nl +31 (0)20 345 1596