Menu
Geplaats op 26 februari 2024

Vanaf vandaag Kai Merckx te horen op JOE

Kai Merckx start met middagshow op JOE met nieuw radiospel

Vanaf vandaag is radio-dj Kai Merckx te horen op de nieuwe radiozender JOE. Hij gaat daar ‘De middagshow met Kai’ presenteren van maandag tot en met donderdag van 16.00 tot 19.00 uur. Kai draait de voor JOE kenmerkende tijdloze hits uit de jaren 70, 80 en 90 en Jeroen Latijnhouwers brengt de luisteraars op de hoogte van het laatste nieuws.

De middagshow met Kai trapt elke dag af met de ‘Vier Uur Middagboost’. Een half uur lang kunnen luisteraars hun favoriete nummers aanvragen, die Kai draait om met een energiekick de rest van de dag in te gaan. Een ander dagelijks programma-onderdeel is het spel de ‘Alphabattle’, waarbij elke dag een andere letter uit het alfabet centraal staat. Kai vuurt dan 30 seconden lang vragen op een speler af waarbij het antwoord begint met de betreffende letter. De kandidaat die aan het eind van de week de hoogste score heeft behaald, wint duizend euro.

Kai Merckx (32) kenmerkt zich door zijn humoristische en entertainende manier van radio maken. In april 2014 werd hij als winnaar uitgeroepen van het Q-college, het interne opleidingstraject van Qmusic. Hierna begon hij met radiomaken in de nacht, maar kreeg hij al snel een mooi tijdslot in de doordeweekse programmering. Sinds 2016 was hij de vaste vervanger van de ochtendshow ‘Mattie & Marieke’. Ook werd hij meerdere keren opgesloten in de Q-escape room. Naast radio sprak hij ook een stem in van de Nederlandse versie van ‘The Incredibles 2’. Merckx ontving in 2022 de AD Mediaprijs voor ‘meest ondergewaardeerde radiomaker van Nederland’. Samen met zijn vriendin Corien heeft hij een zoontje genaamd Guus.

De radiozender JOE is op 1 september 2023 begonnen met uitzenden op een landelijk FM-netwerk dat DPG Media heeft bemachtigd. JOE is daarnaast ook in heel Nederland te ontvangen op DAB+ en online. De zender draait tijdloze en herkenbare hits uit de 70s, 80s en 90s en heeft het in korte tijd geschopt tot de zesde zender van Nederland. JOE richt zich op volwassen luisteraars die vol in het leven staan en herinneringen ophalen in de muziek. Verderop dit jaar maken ook Coen & Sander hun opwachting bij de zender. De radiotak van DPG Media bestaat naast JOE uit de succesvolle radiozender Qmusic. JOE is dertien jaar geleden in België van start gegaan en is uitgegroeid tot een van de best beluisterde zenders van Vlaanderen.

Credits Foto Kai Merckx,: Theun Herder / JOE

Logo Audify
Blijf op de hoogte en schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
HNK Zuidoost Gebouw Rome

Burgemeester Stramanweg 108-u
1101 AA Amsterdam Zuidoost
© Audify 2024 - Privacy verklaring
Terug
Audio feiten & cijfers Audio inzetten Audify Me
Nieuws Over Audify
RadioCloud Contact
info@audify.nl +31 (0)20 345 1596