Menu
Geplaats op 29 september 2023

Wie maakt de beste audioreclame?

Vakjury nomineert zes radioreclamecampagnes en vier audio-ambassadeurs voor Audify Awards

Op 12 oktober tijdens de Dag van de Audio reikt Audify drie audioreclame-awards uit. Kanshebbers zijn de radiocampagnes van Rijksoverheid, Douwe Egberts, KLUUN, Squla, Van Haren en dé VakantieDiscounter. Voor de titel audio-ambassadeur van het jaar zijn Jacobs Douwe Egberts, Friesland Campina, GroupM en TAMBR in de race.

Zes genomineerde radiocampagnes

De vakjury beoordeelt de radiocommercials op creativiteit, uniciteit en effectiviteit met aandacht voor opvallendheid in het reclameblok, het audio-ambacht, boodschap-overdracht en vooral met attentie voor wat het met de luisteraar doet. Er zijn zes genomineerde radiocampagnes voor zowel de vakjuryprijs als de publieksprijs. Beluister de zes genomineerde campagnes en stem op de publieksprijs.

Vier genomineerden audio-ambassadeurs

De jury vindt dat het audio-ambassadeurschap zich kenmerkt als startpunt, naast uitdragen moet de ambassadeur vooral initiatiefnemer en aanjager zijn van wat met audio mogelijk is en effect heeft. Een audio-ambassadeur zorgt voor een essentiële verandering in de strategie, lange termijn denken over audio is hierbij essentieel. De kernwaarden zijn openstaan voor alle nieuwe opties en innovaties en dus durven. Kijk wat de juryleden zeggen over de vier genomineerden.

Podcastreclame

De jury heeft besloten om geen podcastreclameprijs toe te kennen. De campagnes zijn aardig op weg maar nog niet goed genoeg voor een award. Het vak is nog jong en moet duidelijk verder ontwikkeld worden. Met host-read podcastreclame is het zaak een goede context te zoeken en dan de boodschap passend maken. Audify zet zich het komende jaar daarvoor in.

Over de award-uitreiking

Een succesvolle audiocampagne ontstaat bij de gratie van sterke creatie. Dat moet gehoord en beloond worden. Daarom herintroduceert Audify de speciale radioreclameprijzen. De bekendmaking van de winnaars is op 12 oktober tussen 16:00 en 17:00 uur tijdens de Dag van de Audio, live te volgen via de radio-uitzending op Adformatie.nl.

Logo Audify
Blijf op de hoogte en schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
HNK Zuidoost Gebouw Rome

Burgemeester Stramanweg 108-u
1101 AA Amsterdam Zuidoost
© Audify 2024 - Privacy verklaring
Terug
Audio feiten & cijfers Audio inzetten Audify Me
Nieuws Over Audify
RadioCloud Contact
info@audify.nl +31 (0)20 345 1596