Menu

Audify audiojaarrapport 2021

Primeur

Voor het eerst publiceert Audify een jaarrapport met veel inzichten in luistercijfers en reclame-investeringen. Daarnaast is er ook aandacht voor de belangrijkste audio-ontwikkelingen, niet verrassend dat deze met name in het digitale domein liggen.

Highlights van 2021

Stijgende beluistering

Er wordt steeds meer audio geconsumeerd. Opvallend is dat de 20 tot 34-jarigen, met zeven minuten langere luistertijd, meer audio consumeren in 2021 dan voorheen. De digitalisering zet voort, het aantal streaming uren in januari 2022 is 10% gestegen naar 32,8 miljoen streaming uren per week (t.o.v. een jaar eerder).

Reclame-investeringen volgen de consument

De audioreclamebestedingen stegen in 2021 met 23,4% naar een recordniveau van 209,5 miljoen. Aan de audioreclame-investeringen valt op dat de bestedingen aan digitale audio exponentieel groeien naar bijna 8 miljoen euro. Dat komt door een combinatie van meer adverteerders die gemiddeld genomen ook meer besteden. Audify ziet grote verschuivingen bij de branches. Zo besteedt de FMCG-branche fors meer aan audioreclame en komt de top 10 van grootste sectoren binnen. Dit lijkt een direct gevolg van de toegenomen aandacht voor sonic branding. Ook E-commerce adverteerders weten de weg naar audioreclame beter te vinden. De goede attributie-mogelijkheden van audioreclame, waarmee resultaten van campagnes direct in kaart kunnen worden gebracht, spelen daar een belangrijke rol in.

Downloads
pdf
Audify jaarrapport 2021 Grootte: 3 MB
Logo Audify
Blijf op de hoogte en schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
HNK Zuidoost Gebouw Rome

Burgemeester Stramanweg 108-u
1101 AA Amsterdam Zuidoost
© Audify 2024 - Privacy verklaring
Terug
Audio feiten & cijfers Audio inzetten Audify Me
Nieuws Over Audify
RadioCloud Contact
info@audify.nl +31 (0)20 345 1596