Menu
Geplaats op 7 maart 2022

Audio in digitale stroomversnelling

Ontwikkeling van audio

Audio digitaliseert steeds verder, zowel vanuit het perspectief van de luisteraars als van de adverteerders. Al eerder berichtte Audify dat de audioreclamebestedingen in 2021 met 23,4% stegen naar een recordniveau van 209,5 miljoen. Audify publiceert vandaag het Audiojaarrapport over het jaar 2021.

Stijgende beluistering

Er wordt steeds meer audio geconsumeerd. Opvallend is dat de 20 tot 34-jarigen, met zeven minuten langere luistertijd, meer audio consumeren in 2021 dan voorheen. De digitalisering zet voort, het aantal streaming uren in januari 2022 is 10% gestegen naar 32,8 miljoen streaming uren per week (t.o.v. een jaar eerder).

Streaminguren per week in 2021, bron NLO / Triton Digital

Reclame-investeringen volgen de consument

Aan de audioreclame-investeringen valt op dat de bestedingen aan digitale audio exponentieel groeien naar bijna 8 miljoen euro. Dat komt door een combinatie van meer adverteerders die gemiddeld genomen ook meer besteden.
Audify ziet grote verschuivingen bij de branches. Zo besteedt de FMCG-branche fors meer aan audioreclame en komt de top 10 van grootste sectoren binnen. Dit lijkt een direct gevolg van de toegenomen aandacht voor sonic branding. Ook E-commerce adverteerders weten de weg naar audioreclame beter te vinden. De goede attributie-mogelijkheden van audioreclame, waarmee resultaten van campagnes direct in kaart kunnen worden gebracht, spelen daar een belangrijke rol in.

Audify Audiojaarrapport 2021

Download hier het Audify Audiojaarrapport 2021 met alle inzichten in de radio-investeringen, luistercijfers en ontwikkelingen van de audiomarkt.

Downloads
pdf
Audiojaarrapport Grootte: 3 MB
Logo Audify
Blijf op de hoogte en schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
HNK Zuidoost Gebouw Rome

Burgemeester Stramanweg 108-u
1101 AA Amsterdam Zuidoost
© Audify 2024 - Privacy verklaring
Terug
Audio feiten & cijfers Audio inzetten Audify Me
Nieuws Over Audify
RadioCloud Contact
info@audify.nl +31 (0)20 345 1596