Menu
Geplaats op 21 juni 2022

Filmmuziek Top 50

Morricone bovenaan

Once Upon a Time in the West van Ennio Morricone voert dit jaar opnieuw de Filmmuziek Top 50 van NPO Radio 4 aan. Schindler’s List van John Williams prolongeert de tweede plaats. Nieuw op drie is de muziek van Star Wars, eveneens gecomponeerd door John Williams.

De top 3 is vanochtend live onthuld op NPO Radio 4. De Filmmuziek Top 50 is vrijdag 24 juni te horen van 12.00 tot 18.00 uur op NPO Radio 4. De presentatie is in handen van Jet Berkhout, Sander Zwiep en Carine Lacor. De complete lijst is te vinden op nporadio4.nl/film. Soundtracks lopen deze hele week als een rode draad door de programmering van NPO Radio 4.

Stijger

De hoogste nieuwe binnenkomer is Downton Abbey van John Lunn op positie 34. Andere nieuwe binnenkomers zijn Zorba the Greek door de in september overleden componist Mikis Theodorakis op nummer 44, Merry Christmas Mr Lawrence van Ryuichi Sakamoto op positie 47 en nieuw in de lijst, op plaats 48, Dune van Hans Zimmer.

De grootste stijger is E.T. van John Williams: de soundtrack klimt met veertien plaatsen naar nummer 25. De soundtrack bestaat dit jaar veertig jaar. Jaws, eveneens van John Williams, stijgt met twaalf plaatsen naar 35. De Nederlandse componist Rogier van Otterloo klimt met Turks Fruit twee plekken omhoog naar de achttiende plaats in de Filmmuziek Top 50.

Logo Audify
Blijf op de hoogte en schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
HNK Zuidoost Gebouw Rome

Burgemeester Stramanweg 108-u
1101 AA Amsterdam Zuidoost
© Audify 2024 - Privacy verklaring
Terug
Audio feiten & cijfers Audio inzetten Audify Me
Nieuws Over Audify
RadioCloud Contact
info@audify.nl +31 (0)20 345 1596