Menu
Geplaats op 21 maart 2024

Froukje en Joost grote winnaars 3FM Awards

Ook DI-RECT, Roxy Dekker, WIES en Suzan & Freek met Claude nemen award in ontvangst

Vanavond werden tijdens de negentiende editie van de 3FM Awards dé Nederlandse muziekprijzen, bepaald door de 3FM-luisteraar, uitgereikt in Poppodium PAARD in Den Haag. De afgelopen weken kon het Nederlandse publiek stemmen op hun favorieten. Froukje en Joost zijn daarbij als grote winnaar uit de bus gekomen. Ook de Haagse band DI-RECT, gloednieuw 3FM Talent Roxy Dekker, WIES en Suzan & Freek met Claude mochten een felbegeerde 3FM Award in ontvangst nemen.

Voor Songfestivaldeelnemer Joost kreeg de avond een verrassende wending: zijn fans hebben alles uit de kast getrokken om de award voor Beste Fan in de wacht te slepen. Dat is ze gelukt: onder leiding van Mae heeft de fanclub voor Joost de opvallendste actie georganiseerd, waardoor zij op het podium de eerste 3FM Award voor Beste Fan in ontvangst mochten nemen. Voor het tweede jaar op rij won Joost ook de 3FM Award voor Beste Artiest. Froukje mocht de award voor Beste Album in ontvangst nemen voor haar album ‘Noodzakelijk Verdriet’. Ook won ze de Beste Song voor haar nummer ‘Kwijt’.

De presentatie van de avond was in handen van 3FM-dj én Hagenees Justin Verkijk. 3FM-dj’s Sophie Hijlkema & Wijnand Speelman, Barend van Deelen & Nellie Benner, Tom de Graaf & Joe Stam en Vera Siemons & Eva Koreman reikten de 3FM Awards uit.

Winnaars 3FM Awards

Eerder maakte 3FM de winnaar van de Schaal van Rigter bekend, dé 3FM Award voor het meest gedraaide Nederlandse nummer op NPO 3FM van het afgelopen jaar. Goldband verraste Maan met de prijs voor hun nummer ‘Stiekem’. Bekijk de video van de verrassing hier.

Roxy Dekker primeurt nieuwe single Sugar Daddy

Geen 3FM Awards zonder een avond bomvol optredens. Gladde Paling verraste het publiek met een mash-up van alle muzikale hoogtepunten uit het afgelopen jaar. Niemand minder dan Douwe Bob nam het muzikale stokje over en trakteerde de aanwezigen op een fantastisch optreden met onder meer zijn hits ‘This World Is Our Home’ en ‘Chase My Heart Away (Hero)’. Aanstormend talent Roxy Dekker bracht haar nummers ‘Satisfyer’ en ‘Anne-Fleur Vakantie’, maar speelde ook voor het allereerst haar nieuwe nummer ‘Sugar Daddy’ live, dat onder luid applaus van het publiek werd ontvangen. Voormalig 3FM Talent The Indien trad op tijdens de 3FM Awards, net als huidig 3FM Talent Anna-Rose Clayton. Niemand minder dan DI-RECT sloot de avond in Den Haag muzikaal af met onder meer ‘90’s Kid’, ‘OMG It’s Happening’ en ‘Through The Looking Glass’. De optredens zijn terug te vinden op 3FM.nl en het YouTube-kanaal van 3FM.

Nieuw 3FM Talent

3FM zet zich al jaren in om nieuw talent te ontdekken en een podium te bieden aan het Nederlandse publiek. Tijdens de 3FM Awards vielen veel oud 3FM Talents in de prijzen. Zo maakten WIES en Froukje onderdeel uit van het talententraject van 3FM. Tijdens de awardshow werd bekendgemaakt dat Roxy Dekker het nieuwe 3FM Talent is. Als 3FM Talent wordt haar muziek veelvuldig gedraaid op 3FM en komt ze regelmatig langs in de studio. Via de programma’s en op de 3FM online- en social-kanalen leer je de 3FM Talent-acts nog beter kennen. Roxy Dekker pronkte in januari al in ‘De 10 van 2024’, de lijst van 3FM met acts om het hele jaar in de gaten te houden. Haar track ‘Satisfyer’ staat al weken op de 3FM-playlist en haar nieuwe single ‘Sugar Daddy’ speelde ze voor het eerst live op de 3FM Awards.

Over 3FM Awards

De 3FM Awards zijn de jaarlijkse publieke popprijzen voor de beste Nederlandse acts en artiesten. Luisteraars bepalen de winnaars van de awards in de volgende categorieën: Beste Artiest, Beste Groep, Beste Song, Beste Album, Beste Indie Act, Beste Samenwerking en Beste Nieuwkomer. Daarnaast reikt 3FM ook de Schaal van Rigter uit. De uitreiking van de 3FM Awards was op donderdag 21 maart in poppodium PAARD in Den Haag en te volgen via 3FM, NPO Luister of het YouTube-kanaal van 3FM. Beelden van de show zijn na afloop terug te vinden op de online kanalen van 3FM. Ga voor meer informatie naar 3fm.nl/awards.

Fotocredits alle winnaars van de 3FM Awards 2024: NPO 3FM/Ben Houdijk

Logo Audify
Blijf op de hoogte en schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
HNK Zuidoost Gebouw Rome

Burgemeester Stramanweg 108-u
1101 AA Amsterdam Zuidoost
© Audify 2024 - Privacy verklaring
Terug
Audio feiten & cijfers Audio inzetten Audify Me
Nieuws Over Audify
RadioCloud Contact
info@audify.nl +31 (0)20 345 1596