Menu
Geplaats op 12 december 2022

Jaap Reesema en Kim Kötter winnen hoofdprijs tijdens eerste editie Sky Christmas Charity Dine

Wilhelmina Kinderziekenhuis naar huis met cheque voor €50.000,- zendtijd op Sky Radio

Jaap Reesema en Kim Kötter zijn de winnaars van het Sky Christmas Charity Diner. Tijdens de eerste editie van dit feestelijke charity event namen verschillende BN’ers het in koppels tegen elkaar op in de keuken én op de restaurantvloer van Ron Gastrobar in Amsterdam. Aan het eind van de avond overhandigde de Sky Kerstman samen met chef-kok Ron Blaauw de hoofdprijs van €50.000,- zendtijd op Sky Radio aan de gelukkige winnaars: het Wilhelmina Kinderziekenhuis (WKZ), onderdeel van het UMC Utrecht.

Jaap en Kim voor het WKZ

Snijden, portioneren, afsauzen en inzetten: Jaap Reesema en Kim Kötter hebben vanavond tijdens het Sky Christmas Charity Diner laten zien onverslaanbaar te zijn in de keuken én op de restaurantvloer. Met netjes werken, goed communiceren en natuurlijk een goede sfeer aan tafel sleepte het duo de felbegeerde hoofdprijs in de wacht voor ‘hun’ goede doel: het Wilhelmina Kinderziekenhuis.

“Als ambassadeurs hebben we met eigen ogen gezien wat het Wilhelmina Kinderziekenhuis kan betekenen voor zieke kinderen en hun ouders. Dit geld is zo hard nodig om meer mensen te werven en zo nog meer kinderen te kunnen helpen,” vertelt Jaap. Kim vult stralend aan: ”Op zo’n avond als deze gun je het natuurlijk iedereen zo erg. Alle goede doelen hebben mooie verhalen en verdienen het om te winnen, maar stiekem ben ik zó trots dat we dit voor het Wilhelmina Kinderziekenhuis voor elkaar hebben gekregen!”

Sky Christmas Charity Diner

Het is dit jaar de eerste editie van het Sky Christmas Charity Diner: een feestelijk charity event waarbij vijf goede doelen in het zonnetje worden gezet met een luxe 5-gangen diner. In samenwerking met het team van Ron Blaauw hielpen tien ambassadeurs, in duo’s gekoppeld aan de aanwezige goede doelen, mee met het bereiden, borden opmaken en het uitserveren van de gerechten. Zij werden beoordeeld op hun prestaties in de keuken (bereiden), op de vloer (uitserveren) en aan tafel (sfeer). Het duo met de hoogste waardering ontving aan het einde van de avond een prachtige prijs uit handen van Ron Blaauw én de Sky Kerstman: €50.000,- zendtijd voor radiospots op Sky Radio.

De presentatie van het Sky Christmas Charity Diner lag in handen van Sky station-voice Mark Labrand, Jaap Reesema voorzag de avond van een prachtig muzikaal randje.

Tien ambassadeurs

De felbegeerde hoofdprijs kregen Jaap en Kim vanavond niet zomaar in handen. Er werd hard gestreden door de ambassadeurs die het in koppels tegen elkaar opnamen voor een goed doel dat zij een warm hart toedragen. Zo streden ook Patty Brard en Hans Klok (Alzheimer Nederland), Elise Boers en Wouter Peelen (Ronald McDonald Kinderfonds), Piet Hellemans en Fatima Moreira de Melo (Verhuisdieren) en Edwin Spee en Yesim Candan (Mentelity Foundation) voor hun goede doel. Met als resultaat heerlijke gerechten, de nodige stress in de keuken en hilarische taferelen op de vloer.

Logo Audify
Blijf op de hoogte en schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
HNK Zuidoost Gebouw Rome

Burgemeester Stramanweg 108-u
1101 AA Amsterdam Zuidoost
© Audify 2024 - Privacy verklaring
Terug
Audio feiten & cijfers Audio inzetten Audify Me
Nieuws Over Audify
RadioCloud Contact
info@audify.nl +31 (0)20 345 1596