Menu
Geplaats op 25 oktober 2023

Kenmerken Doelgroep Monitor nu ook beschikbaar in NMO Luisteronderzoek

Rijke bron voor strategische doelgroepanalyses en mediaplanning

De set achtergrondkenmerken van panelleden die aan het NMO Luisteronderzoek meedoen, is aangevuld met meer dan duizend kenmerken uit de Doelgroep Monitor (DGM). Hierdoor worden rijkere doelgroep-analyses mogelijk met betrekking tot interesses, activiteiten en het gebruik van producten en merken in verschillende situaties, zoals vakanties, vervoer, persoonlijke verzorging, voeding en financiën. De datafusie tussen DGM en het NMO Luisteronderzoek is uitgevoerd door ABF Research en werd begeleid door de Data Science Expertgroep van NMO. Om te komen tot de meest geschikte manier van datafusie zijn verschillende methoden getest.

DGM is een grootschalig continu onderzoek onder jaarlijks 10.000 respondenten van 13 jaar of ouder. In DGM wordt gedetailleerde informatie verzameld over vrijetijdsbesteding, interesses en activiteiten, gebruik van producten en merken op gebied van cosmetica, voeding, apparatuur en financiën, over autobezit en gebruik, winkelbezoek en waarden. Het onderzoek bevat een schat aan informatie over de Nederlandse consument. Door deze informatie te koppelen aan de bereiksonderzoeken van NMO ontstaat een rijke bron voor strategische doelgroepanalyses en mediaplanning.

Voor mediaplanning en inzichten met betrekking tot het desbetreffende mediumtype adviseert NMO om de gecombineerde dataset te gebruiken. Hiermee kunnen vragen beantwoord worden zoals: “Welke zender is geschikt om mensen te bereiken die geïnteresseerd zijn in sport?”, of: “Hoe effectief is zender X voor het bereiken van mensen die anti-roos shampoo gebruiken?”. Voor inzicht in het profiel van de op DGM gebaseerde doelgroepen, is het beter om rechtstreeks de Doelgroep Monitor te raadplegen.

DGM-kenmerken maken al standaard onderdeel uit van de NMO Print en Merken Monitor en zijn nu dus ook beschikbaar in de dataset van het NMO Luisteronderzoek. Vervolgens zullen de kenmerken ook worden toegevoegd aan de dataset van het NMO Kijkonderzoek en NMO Online.

Jaarlijks vindt er een update plaats aan de hand van de nieuwste DGM-gegevens. Per kwartaal zal de DGM-informatie voor nieuwe panelleden in de diverse bereiksonderzoeken worden toegevoegd aan de data.

Logo Audify
Blijf op de hoogte en schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
HNK Zuidoost Gebouw Rome

Burgemeester Stramanweg 108-u
1101 AA Amsterdam Zuidoost
© Audify 2024 - Privacy verklaring
Terug
Audio feiten & cijfers Audio inzetten Audify Me
Nieuws Over Audify
RadioCloud Contact
info@audify.nl +31 (0)20 345 1596