Menu
Geplaats op 15 december 2021

Mattie, Marieke, Domien en Bram in de Q-escape room

Het is begonnen: de radiomarathon waarbij vier Qmusic-dj’s zich op laten sluiten in de Q-escape room. Mattie Valk, Marieke Elsinga, Domien Verschuuren en Bram Krikke zijn met blinddoeken op weggevoerd naar de plek waar ze de komende uren, dagen en misschien wel weken zullen vertoeven. Ze mogen pas naar buiten als ze de muzikale code kraken en luisteraars kunnen ze daarbij helpen.

Het liveblog is hier te volgen.

en dag, een week of misschien wel tot na kerst. Vorig jaar lukte het de dj’s pas na vier dagen om te ontsnappen. De dj’s krijgen ieder een ultrakort fragment van een hit uit de rijke geschiedenis van de Top 40. De enige manier om uit de escape room te komen, is het raden van de juiste titel + artiest, de oplossing van de muzikale code. In de Q-escape room bevinden zich allerlei puzzels die de dj’s dichter bij de oplossing brengen. Elke dag tussen 06:00 uur en 20:00 uur wordt er live radio gemaakt vanuit de Q-escape room. Mattie, Marieke, Domien en Bram verblijven continu in de escape room, ze eten en slapen er dus ook.

Succesvolle eerdere edities

Tijdens de eerste twee edities Q-escape room werden de dj’s massaal geholpen door de luisteraars. Er kwamen tienduizenden berichten binnen en het aantal bezoekers op de website en in de app steeg explosief. Zo lag de het gebruik van de videoplayer in de Q-app maar liefst 671% hoger dan in reguliere weken.

Spelverloop

Op vaste momenten gedurende de dag mogen de dj’s een gok wagen. Hebben ze hun hits allemaal goed? Dan mogen ze de Q-escape room verlaten. Maar klopt het niet of staan de antwoorden niet in de juiste volgorde, dan moeten ze wachten op de volgende ontsnappoging. Ondertussen moeten zij puzzels doen om dichter bij de antwoorden te komen. En daarbij kunnen ze de hulp van luisteraars goed gebruiken. Een escape room draait immers om samenwerken.

Q-escape room credits Qmusic

Logo Audify
Blijf op de hoogte en schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
HNK Zuidoost Gebouw Rome

Burgemeester Stramanweg 108-u
1101 AA Amsterdam Zuidoost
© Audify 2024 - Privacy verklaring
Terug
Audio feiten & cijfers Audio inzetten Audify Me
Nieuws Over Audify
RadioCloud Contact
info@audify.nl +31 (0)20 345 1596