Menu
Geplaats op 9 januari 2023

Nominaties Qmusic Top 40 Awards bekend

Son Mieux, Tiësto, Kris Kross Amsterdam en Harry Styles grote kanshebbers

Grote kanshebbers op een felbegeerde Qmusic Top 40 Award zijn dit jaar Son Mieux, Tiësto en Kris Kross Amsterdam. Zowel Kris Kross Amsterdam als Tiësto zijn genomineerd in de categorie Grootste Hit, Beste Nederlandse Artiest en Beste DJ-act. De Haagse band Son Mieux heeft nominaties te pakken voor Grootste Hit, Beste Nieuwkomer en Beste Live Act. Dit is uitzonderlijk: niet eerder kwam het voor dat een act die genomineerd is voor ‘Beste Nieuwkomer’ ook in twee andere categorieën nominaties in de wacht sleepte. Flemming en Antoon hebben ieder twee nominaties.

Internationaal is Harry Styles de grote favoriet, met maar liefst drie nominaties. Hij wordt gevolgd door Rosa Linn en James Hype met twee nominaties. Op vrijdag 3 februari host Qmusic-dj en Top 40-presentator Domien Verschuuren de Qmusic Top 40 Awards tijdens een spectaculaire liveshow in Rotterdam Ahoy. Tot die tijd kan gestemd worden op de publieksprijzen: Beste DJ-act en Beste Live Act.

Awardshow

Tijdens de meer dan twee uur durende liveshow worden de best scorende artiesten en nummers in de Top 40 van het afgelopen jaar bekroond met een award. Er zijn dit jaar elf awards te vergeven. Nieuw is de Qmusic Top 40 Icon Award voor een artiest die een bijzondere prestatie heeft geleverd. Ook zijn er dit jaar maar liefst vier publieksprijzen, die voor ‘Beste Live Act’ (nationaal en internationaal) en die voor ‘Beste DJ-act’ (nationaal en internationaal). Op deze publieksprijzen kunnen luisteraars stemmen via Qmusic.nl en in de Qmusic app.

Eerder werd al bekend gemaakt dat Becky Hill en Tom Grennan op de line-up staan, net als Davina Michelle, Son Mieux, Duncan Laurence, Armin van Buuren, Suzan & Freek, Flemming, Lost Frequencies, Kris Kross Amsterdam, Willy William en Claude.
Tickets voor de Qmusic Top 40 Awards zijn verkrijgbaar op Qmusic.nl.

Logo Audify
Blijf op de hoogte en schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
HNK Zuidoost Gebouw Rome

Burgemeester Stramanweg 108-u
1101 AA Amsterdam Zuidoost
© Audify 2024 - Privacy verklaring
Terug
Audio feiten & cijfers Audio inzetten Audify Me
Nieuws Over Audify
RadioCloud Contact
info@audify.nl +31 (0)20 345 1596