Menu
Geplaats op 19 april 2023

NPO FunX verkent in podcast Van Belgische Bodemde hiphop van onze zuiderburen

Waarom zijn Belgische hiphopartiesten in Nederland bekender dan in hun thuisland?

Hoe komt het dat veel Belgische hiphopartiesten in Nederland bekender zijn dan in hun thuisland? Op deze en nog veel andere vragen geeft de podcastserie Van Belgische Bodem van NPO FunX antwoord. In de nieuwe zesdelige serie spreekt FunX-dj Serginio Piqué uitgebreid met toonaangevende en opkomende Belgische hiphopartiesten. De artiesten praten over hun struggles, hun eerste stappen in de muziek en geven een uniek kijkje in de keuken van de Vlaamse hiphopscene. Alle afleveringen van de FunX-podcast Van Belgische Bodem zijn vanaf maandag 24 april beschikbaar.

In de podcast vertelt Bryan Mg o.a. waarom hij in meerdere talen muziek maakt en leggen Jinho 9 en Katnuf haarfijn uit hoe ze TikTok inzetten om een hit te maken. Artiesten die in de podcast voorbijkomen zijn: Bryan Mg, Brysa, Dikke, Jinho 9, Freddie Konings en Katnuf. Gezamenlijk zijn deze artiesten goed voor honderden miljoenen streams op Spotify.

De persoonlijke verhalen van de artiesten staan centraal in de afleveringen, die aangevuld worden met quotes van mensen die werkzaam zijn in de Belgische hiphopscene. De podcastserie is in zijn geheel en achter elkaar te beluisteren. De afleveringen staan echter ook op zichzelf en zijn ook los te beluisteren.

Alle zes afleveringen van Van Belgische Bodem zijn vanaf maandag 24 april beschikbaar via de NPO Luister-app, de FunX-app, FunX.nl/podcasts en andere podcastplatforms.

Logo Audify
Blijf op de hoogte en schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
HNK Zuidoost Gebouw Rome

Burgemeester Stramanweg 108-u
1101 AA Amsterdam Zuidoost
© Audify 2024 - Privacy verklaring
Terug
Audio feiten & cijfers Audio inzetten Audify Me
Nieuws Over Audify
RadioCloud Contact
info@audify.nl +31 (0)20 345 1596