Menu
Geplaats op 23 februari 2024

NPO Klassiek opent stembussen voor Filmmuziek Top 200

Stemmen kan van vrijdag 23 februari tot en met vrijdag 1 maart

Voert Ennio Morricone ook dit jaar de NPO Klassiek Filmmuziek Top 200 aan? Op donderdag 7 en vrijdag 8 maart zijn de meest iconische, aangrijpende en onvergetelijke soundtracks te horen op NPO Klassiek. Dit jaar breidt de klassieke zender de toplijst van de filmmuziek wederom uit, van een Top 100 naar de Filmmuziek Top 200. Zo genieten filmmuziekliefhebbers niet één maar twee dagen van hun favorieten. De stembussen van de Filmmuziek Top 200 zijn vanochtend geopend, wie er op nummer één komt te staan bepaalt de luisteraar.

Er kan tot en met vrijdag 1 maart tot 13:00 uur door luisteraars gestemd worden op hun favoriete filmklassiekers via npoklassiek.nl/film . De complete lijst wordt dinsdag 5 maart tussen 11:00 en 12:00 uur onthuld, live op NPO Klassiek in het programma De Klassieken (AVROTROS). De Filmmuziek Top 200 is vanaf dan te vinden op npoklassiek.nl/film.

Uitzending Filmmuziek Top 200

Van maandag 4 tot en met woensdag 6 maart is er in de reguliere programmering van NPO Klassiek veel aandacht voor filmmuziek, waarbij de soundtracks als een rode draad door de programmering lopen. De Filmmuziek Top 200 wordt op donderdag 7 en vrijdag 8 maart uitgezonden tussen 09:00 en 17:00 uur. De lijst wordt op beide dagen gepresenteerd door:

Vrij Spel Special: Filmmuziek in De Muziekfabriek

Op zaterdag 2 maart ontvangt Jet Berkhout in De Muziekfabriek (AVROTROS) de jonge, aanstormende Nederlandse filmcomponist en pianist Rangel Silaev. In Vrij Spel, de rubriek waarin ze musici uitdaagt een nieuwe versie van een klassieke hit te spelen, zal hij een geheel eigen variatie maken op één van de soundtracks uit de top 3 van de Filmmuziek Top 200. Berkhout: “Ik volg Silaev al een tijdje en ben fan van zijn composities. Ik ben razend benieuwd hoe hij de filmklassiekers gaat vertalen naar zijn persoonlijke, moderne stijl.”

NPO Klassiek Filmmuziek Concert TivoliVredenburg

Vanavond, op vrijdag 23 februari, presenteert NPO Klassiek voor het eerst een Filmmuziek Concert tijdens het AVROTROS Vrijdagconcert. De presentatie is in handen van Leonard Evers. Het concert is live te volgen op NPO Klassiek en met beeld op npoklassiek.nl/live. Onder leiding van dirigent Nicholas Milton speelt het Göttinger Symphonieorchester vanuit de Grote Zaal in TivoliVredenburg tophits van John Williams, waaronder Star Wars en Harry Potter, Hans Zimmers The Da Vinci Code en Gladiator, maar ook The Godfather van Nino Rota, Forrest Gump van Alan Silvestri en Pirates of the Caribbean van Klaus Badelt.

Stemmen op de Filmmuziek Top 200 kan van vrijdag 23 februari tot en met vrijdag 1 maart 13:00 uur via npoklassiek.nl/film. De Filmmuziek Top 200 is donderdag 7 en vrijdag 8 maart te horen op NPO Klassiek, npoklassiek.nl en de gratis NPO Luister-app.

Logo Audify
Blijf op de hoogte en schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
HNK Zuidoost Gebouw Rome

Burgemeester Stramanweg 108-u
1101 AA Amsterdam Zuidoost
© Audify 2024 - Privacy verklaring
Terug
Audio feiten & cijfers Audio inzetten Audify Me
Nieuws Over Audify
RadioCloud Contact
info@audify.nl +31 (0)20 345 1596