Menu
Geplaats op 26 januari 2023

NPO Radio 1 ‘Beste Zender’

Marconi Award

NPO Radio 1 wint de Marconi Award voor Beste Zender. De juryprijs werd vanavond uitgereikt door NPO Radio 2-dj Gijs Staverman tijdens het Gouden RadioRing-gala in Hilversum. Klaske Tameling, zendermanager NPO Radio 1: “Deze prijs is een fantastische erkenning voor alle journalisten en collega’s die werken voor de nieuws- en sportzender. Onafhankelijke en betrouwbare journalistiek is de kern van een goed functionerende democratie en daar wordt dag en nacht hard aan gewerkt door onze radio- en podcastmakers.

Het winnen van de Marconi Award is een mooie waardering voor de koers die we samen met de omroepen bij NPO Radio 1 hebben ingezet, waarin we veel aandacht hebben voor verdieping, onderzoeksjournalistiek en interactie met onze luisteraars.

Klaske Tameling, zendermanager NPO Radio 1

Winnaars

Naast de Award voor Beste Zender zijn er ook nog andere prijzen uitgereikt:

De Marconi Award voor Aanstormend Talent is een stevige stap richting een succesvolle radiocarrière. Ik wil Nordin feliciteren met deze mooie erkenning. Als publieke omroep investeren we continu in het opleiden van nieuwe generaties mediatalent, waarmee we ook in de toekomst luisteraars kunnen aanspreken. Radiotalent kan in de nachten van onze publieke zenders vlieguren maken en zich onder begeleiding van NPO Campus en de omroepen ontwikkelen tot een professionele dj of presentator. Dat levert al jaren unieke en onderscheidende radiomakers op en dat blijven we graag doen.

Jurre Bosman, directeur NPO Audio

Logo Audify
Blijf op de hoogte en schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
HNK Zuidoost Gebouw Rome

Burgemeester Stramanweg 108-u
1101 AA Amsterdam Zuidoost
© Audify 2024 - Privacy verklaring
Terug
Audio feiten & cijfers Audio inzetten Audify Me
Nieuws Over Audify
RadioCloud Contact
info@audify.nl +31 (0)20 345 1596