Menu
Geplaats op 28 februari 2022

NPO Radio 1 gaat lokaal voor de verkiezingen

Diverse programma’s van NPO Radio 1 trekken de komende weken het land in voor de gemeenteraadsverkiezingen. Op tal van plaatsen worden thema’s uit de lokale politiek besproken die relevant zijn voor mensen in heel Nederland.

Dit is de Dag (EO) houdt van maandag 28 februari tot en met donderdag 3 maart Townhall Meetings tussen 18.30 en 19.30 uur te horen op NPO Radio 1. Elke dag zijn Tijs van den Brink of Margje Fikse op een andere plek, waar ze spreken met een landelijk kopstuk en een lokale politicus. Deze politici gaan in de Townhall Meetings ook in gesprek met bewoners over problemen die daar spelen. De meetings zijn in Arnhem, Utrecht, Nijmegen en Veenendaal. Te gast zijn CDA’ers Derk Boswijk en Klaartje Koorn, Marieke Koekoek en Ruud Maas van VOLT, PvdA’ers Lilianne Ploumen en Charlotte Brand, en Gert-Jan Segers en Sanny Brunekreeft van de ChristenUnie.

Presentator Martijn de Greve gaat eveneens op pad met WNL Haagse Lobby. In samenwerking met Kieskompas heeft het programma twee plaatsen uitgezocht met thema’s die relevant zijn voor veel Nederlandse dorpen en steden. Op maandag 7 maart wordt in het gemeentehuis van Dronten gesproken over veiligheid en leefbaarheid. Een week later staat het onderwerp energie en duurzaamheid op de agenda in Theater Vianen in de gemeente Vijfheerenlanden. Te horen tussen 20.30 en 21.30 uur op NPO Radio 1.

Radiodebat

In NOS Nederland Kiest: Het Radiodebat gaan landelijke fractievoorzitters en lokale politici in debat onder leiding van Lara Billie Rense en Xander van der Wulp. Het debat is te horen op vrijdag 4 maart van 17.00 tot 19.00 uur.

Het programma Pointer (KRO-NCRV) onderzoekt het regionale nieuws over de gemeenteraadsverkiezingen en zoekt uit of de berichten kloppen. Deze factchecks zijn vanaf maart te horen in het Mediaforum van Spraakmakers (KRO-NCRV). Pointer besteedt in de uitzending van zondag 6 maart uitgebreid aandacht aan dit onderzoek. Spraakmakers trekt van maandag 7 tot en met woensdag 16 maart het land in met de vraag: Bent u in de gemeente bezig met een probleem en loopt u vast? Spraakmakers stelt het probleem aan de kaak en brengt de oplossing misschien wel wat dichterbij. Spraakmakers is maandag tot en met vrijdag te horen van 9.30 tot 11.30 uur en Pointer op zondag tussen 19 en 20 uur op NPO Radio 1.

Verkiezingsuitslagen

Wanneer op woensdag 16 maart de stembussen bijna sluiten, begint NOS Nederland Kiest: De Uitslagenavond. Bij Lara Billie Rense (NOS) en Tijs van den Brink (EO) worden de verkiezingsuitslagen voorzien van duiding en reacties uit verschillende gemeenten. Het programma begint om 20.30 uur op NPO Radio 1 en gaat door tot de stemmen in de belangrijkste gemeenten zijn geteld.

Logo Audify
Blijf op de hoogte en schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
HNK Zuidoost Gebouw Rome

Burgemeester Stramanweg 108-u
1101 AA Amsterdam Zuidoost
© Audify 2024 - Privacy verklaring
Terug
Audio feiten & cijfers Audio inzetten Audify Me
Nieuws Over Audify
RadioCloud Contact
info@audify.nl +31 (0)20 345 1596