Menu
Geplaats op 10 oktober 2023

NPO Radio 1 trapt klimaatprogrammering af

Publieke omroep biedt week lang een verrassende kijk op het klimaat

NPO Radio 1 trapt zaterdag 21 oktober de speciale klimaatprogrammering bij de publieke omroep af met de zoektocht naar Het koelste idee van Nederland. Centrale vraag is: hoe kunnen we het beste omgaan met de opwarming van de aarde? Live vanuit de speciale NPO Radio 1 Klimaatstudio op het Lieve Vrouwekerkhof in Amersfoort onderzoeken radio- en podcastmakers praktische, grappige en vernieuwende ideeën van luisteraars. Vanaf maandag 23 oktober staan ook tal van andere NPO-programma’s op televisie, on demand en online in het teken van het klimaat.

De NPO Radio 1 Klimaatstudio in Amersfoort wordt gepresenteerd door Jort Kelder (AVROTROS), Eric Arends (VPRO), Chazia Mourali (PowNed) & Coen Verbraak (HUMAN) tussen 13.00 en 17.00 uur.

Bekendmaking Koelste idee van Nederland

Aan het einde van de uitzending vanuit de Klimaatstudio, tegen 17.00 uur, maakt NPO Radio 1 de top drie bekend van koelste ideeën aangedragen door de luisteraars. Wat uiteindelijk Het koelste idee van Nederland is, wordt bepaald in samenwerking met Marjan Kreijns, directeur van The Green Village, fieldlab voor duurzame innovatie (TU Delft). Zaterdag 28 oktober wordt het winnende idee bekendgemaakt in Dr. Kelder en Co (AVROTROS) op NPO Radio 1.

Live podcastopnames en een voorvertoning

Daarnaast worden op het Lieve Vrouwekerkhof in Amersfoort speciale afleveringen opgenomen van de podcasts Europa Draait Door (VPRO) en de Jortcast (AVROTROS) die staan in het teken van het klimaat. Er is een voorvertoning van de film Voorvechters (BNNVARA) met Jurre Geluk te zien. Deze film gaat over jonge activisten in hun strijd tegen klimaatverandering. Na afloop is er een debat. Publiek is van harte welkom om deze live podcastopnames, de voorvertoning en het debat bij te wonen, zie voor meer info nporadio1.nl.

De radio-uitzending wordt ook rechtstreeks uitgezonden op themakanaal NPO 1 extra. De podcasts Europa Draait Door en De Jortcast zijn live te volgen via YouTube en terug te luisteren via NPO Luister en andere podcastplatforms. Ook op lineaire televisie en on demand zijn tal van speciale klimaat-gerelateerde programma’s te bekijken. Zie de NPO website voor alle informatie hierover.

Logo Audify
Blijf op de hoogte en schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
HNK Zuidoost Gebouw Rome

Burgemeester Stramanweg 108-u
1101 AA Amsterdam Zuidoost
© Audify 2024 - Privacy verklaring
Terug
Audio feiten & cijfers Audio inzetten Audify Me
Nieuws Over Audify
RadioCloud Contact
info@audify.nl +31 (0)20 345 1596