Menu
Geplaats op 2 januari 2023

NPO Radio 4 vanaf vandaag NPO Klassiek

Publiek platform voor klassieke muziek

De klassieke radiozender NPO Radio 4 heet vanaf vandaag NPO Klassiek. De zender wordt hét publieke platform voor klassieke muziek in de volle breedte: radio, podcasts, (live-)concerten, video’s, muzieknieuws en speellijsten. NPO Klassiek is een gids voor iedereen die van klassieke muziek houdt of het wil leren kennen. Onder de nieuwe vlag blijven de bestaande programma’s te horen die aansluiten op de dynamiek van de dag.

We introduceren NPO Klassiek om de vindbaarheid en de herkenbaarheid van de zender te vergroten. Hierin schuilt ook onze ambitie om een gids te zijn voor iedereen die meer wil ontdekken op het gebied van klassieke muziek. We bouwen hard aan een platform waarmee we een rijk aanbod creëren voor iedereen die van klassieke muziek houdt of het wil leren kennen en waarmee we ook de culturele sector omarmen en alle aandacht geven die deze verdient. Natuurlijk blijven de vertrouwde programma’s gewoon te horen op onze zender.

Simone Meijer, zendermanager NPO Klassiek

Ritme van de dag

NPO Klassiek biedt programma’s die aansluiten op het ritme van de dag. Herkenbaar en verrassend, inspelend op de actualiteit van het (Nederlandse) muziekleven en altijd met de beste uitvoeringen. “Met name in de doordeweekse programmering van 07.00 tot 19.00 uur laten we een breder muziekaanbod horen dat beter past bij het luistergedrag en het ritme van de dag”, zegt Meijer. “In de avonden en weekenden bieden we verdiepende programmering, waar zoals altijd ruimte is voor avontuur en experiment, maar waarbij klassieke muziek altijd het uitgangspunt is.”

Podcasts

Met het on demand portfolio van podcasts, speellijsten en concerten wil NPO Klassiek een breed geïnteresseerd publiek aanspreken dat nieuwsgierig is naar klassieke muziek. NPO Klassiek is daarmee een vindplaats voor vaste luisteraars die verdieping zoeken bij onderwerpen die lineair beperkt aan bod komen, maar is er ook voor het publiek dat van podcasts houdt en niet direct het lineaire aanbod van de zender opzoekt.

Nieuwe audiovormgeving

Met de naamswijziging zijn ook de herkenningstunes en jingles van NPO Klassiek vernieuwd. Het audiopakket is live ingespeeld door het eigen Radio Filharmonisch Orkest en vanaf nu te horen op de zender.

Logo Audify
Blijf op de hoogte en schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
HNK Zuidoost Gebouw Rome

Burgemeester Stramanweg 108-u
1101 AA Amsterdam Zuidoost
© Audify 2024 - Privacy verklaring
Terug
Audio feiten & cijfers Audio inzetten Audify Me
Nieuws Over Audify
RadioCloud Contact
info@audify.nl +31 (0)20 345 1596