Menu
Geplaats op 31 oktober 2022

NPO Radio 4 wordt NPO Klassiek

Nieuwe naam sluit aan bij ambitieuze plannen

NPO Radio 4 krijgt een nieuwe naam: vanaf 1 januari heet het station NPO Klassiek. De zender wordt het publieke platform voor klassieke muziek in de volle breedte: radio, podcasts, live-concerten, video’s, muzieknieuws en speellijsten.

We introduceren NPO Klassiek om de vindbaarheid en de herkenbaarheid van de zender te vergroten. Hierin schuilt ook onze ambitie om een gids te zijn voor iedereen die meer wil ontdekken op het gebied van klassieke muziek. We bouwen hard aan een platform waarmee we een rijk aanbod creëren voor iedereen die van klassieke muziek houdt of het wil leren kennen en waarmee we ook de culturele sector omarmen en alle aandacht geven die deze verdient. Natuurlijk blijven de vertrouwde programma’s gewoon te horen op onze zender.

Simone Meijer, zendermanager NPO Radio 4

NPO Klassiek biedt ook onder de nieuwe vlag radioprogramma’s van de omroepen die aansluiten op de dynamiek van de dag. Herkenbaar en verrassend, inspelend op de actualiteit van het (Nederlandse) muziekleven en altijd met de beste uitvoeringen.

Met name overdag presenteren we een aangenaam en inspirerend aanbod voor een breed publiek. In de avonden en weekenden houden we ruimte voor verdiepende, avontuurlijke programmering, waarbij klassieke muziek altijd het uitgangspunt is.

Simone Meijer, zendermanager NPO Radio 4

Met het on demand portfolio van podcasts, speellijsten en concerten wil NPO Klassiek iedereen aanspreken die meer wil weten.

Integrale koers

NPO Klassiek staat symbool voor de integrale koers die NPO Audio heeft ingezet voor 2023. Dat doen we met onze sterke live-radiozenders, waarmee we het leven van onze luisteraars elke dag willen verrijken en verdiepen. Ook zetten we vol in op nieuwe vormen van audiocontent; podcasts voorop. We focussen ons met de omroepen daarbij op de genres journalistiek en cultuur, in een brede waaier. Komend jaar bouwen we ons nieuwe audioplatform NPO Luister verder uit om luisteraars nog beter te bedienen met het brede aanbod van de publieke omroepen. We hebben tal van steengoede presentatoren, interviewers, dj’s en makers in huis en ook in 2023 kent onze programmering een mooie afwisseling tussen herkenbaarheid en vernieuwing. Daar ben ik buitengewoon trots op.

Jurre Bosman, directeur Audio

Nieuwe podcast

Klassiek Inside (KRO-NCRV, NPO Radio 4, net gestart). Pianist Jacobus den Herder en presentator Niels Heithuis bespreken de actualiteiten uit de klassieke muziekwereld. In elke aflevering een terugblik op muzikale belevenissen, nieuwe albums, de recensierubriek Herkent u zich hierin?, de Tourartiest en aanraders voor het komend weekend.

Logo Audify
Blijf op de hoogte en schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
HNK Zuidoost Gebouw Rome

Burgemeester Stramanweg 108-u
1101 AA Amsterdam Zuidoost
© Audify 2024 - Privacy verklaring
Terug
Audio feiten & cijfers Audio inzetten Audify Me
Nieuws Over Audify
RadioCloud Contact
info@audify.nl +31 (0)20 345 1596