Menu
Geplaats op 30 mei 2024

Ontsnap even uit de drukte: NPO Klassiek presenteert themaweek Kalm met Klassiek

Kalm met Klassiek

NPO Klassiek biedt zijn luisteraars muzikale ontspanning tijdens de themaweek Kalm met Klassiek. Een hele week lang staat in de programmering tussen 07.00 uur ’s ochtends en 19.00 uur ’s avonds rustgevende muziek centraal. Kalm met Klassiek is van maandag 10 tot en met vrijdag 14 juni te horen op NPO Klassiek, npoklassiek.nl en via de gratis NPO Luister-app.

Voor wie een lange dag vol vergaderingen en deadlines achter de rug heeft, muurvast staat in de ochtend- of avondspits, druk bezig is met schoonmaken of zich voorbereidt op een moeilijk examen biedt Kalm met Klassiek op NPO Klassiek dé uitkomst. Klassieke muziek kan voor iedereen een manier zijn om te ontsnappen uit de dagelijkse hectiek en is de ideale manier om weer in balans te komen. Tussen 07.00 en 19.00 uur is daarom overwegend kalme, klassieke muziek op NPO Klassiek te horen. Voor wie juist ook een energieboost nodig heeft, is er op gezette tijden ook een actiever stuk te horen. De themaweek Kalm met Klassiek sluit aan bij de gelijknamige podcast van de AVROTROS, die dagelijks door vele luisteraars wordt gebruikt voor een momentje van rust en klassieke ontspanning.

Muziekmixen
In De Ochtend (KRO-NCRV) klinken iedere dag twee kalme muziekmixen. Presentator Andrea van Pol bezoekt bijzondere buitenlocaties en koppelt daaraan toepasselijke kalme muziek. Op de visual radio van NPO Klassiek kunnen kijkers meegenieten van de beelden van de locaties, waaronder het strand, water en een bos.

Videoserie
In een speciale online videoserie spreekt AVROTROS-presentator Ab Nieuwdorp met gasten over de kracht van rustgevende muziek. Zo gaat hij in gesprek met een wijnboer over de vraag of druiven beter groeien met klassieke muziek en spreekt hij een chirurg over stress en ontspanning in de operatiekamer. De videoserie is te vinden op npoklassiek.nl en via de online kanalen van NPO Klassiek.

Wandelen
In de middag verlaten de presentatoren de studio voor een ontspannende wandeling, die van 12.00 tot 16.00 uur live te volgen is op NPO Klassiek. Carine Lacor en Jet Berkhout van De Muziekfabriek en Sander Zwiep van Maatwerk lopen dagelijks tijdens hun uitzending in een natuurgebied waarbij ze kalme muziek laten horen die perfect past bij de flow van de wandeling. De presentatoren zijn te volgen via visual radio.

Live klassiek
Podium (NTR) nodigt tijdens Kalm met Klassiek dagelijks een musicus uit voor een live optreden tussen 16.00 en 18.00 uur. Onder anderen pianist Ralph van Raat, ensemble Wishful Singing en pianist Iris Hond treden op in de studio van NPO Klassiek. Ook in de kleine uurtjes, direct na middernacht, is er live muziek te horen. In het programma Keihard Klassiek treden onder meer pianist Delange en gitarist Robin Scherpen op. Alle live-optredens zijn na afloop te bekijken via de online kanalen van NPO Klassiek.

Kalm met Klassiek is van maandag 10 tot en met vrijdag 14 juni te volgen via NPO Klassiek, npoklassiek.nl en de gratis NPO Luister-app. De muziekmixen, de podcast Kalm met Klassiek, afspeellijsten en video’s zijn terug te vinden op npoklassiek.nl/kalm-met-klassiek.

Logo Audify
Blijf op de hoogte en schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
HNK Zuidoost Gebouw Rome

Burgemeester Stramanweg 108-u
1101 AA Amsterdam Zuidoost
© Audify 2024 - Privacy verklaring
Terug
Audio feiten & cijfers Audio inzetten Audify Me
Nieuws Over Audify
RadioCloud Contact
info@audify.nl +31 (0)20 345 1596