Menu
Geplaats op 2 maart 2023

Provinciale Statenverkiezingen bij NPO Radio 1

De nieuws- en sportzender in alle provincies

NPO Radio 1 volgt de Provinciale Statenverkiezingen en waterschapsverkiezingen op de voet. De nieuws- en sportzender is in alle provincies en bespreekt de belangrijkste landelijke en regionale verkiezingsthema’s, met politici die het beleid maken en mensen die dat beleid ondervinden.

Op nporadio1.nl/verkiezingen is alles van NPO Radio 1 over de verkiezingen te vinden.

Programmaoverzicht

In NOS Nederland Kiest – Het Debat gaan zestien fractievoorzitters uit de Tweede Kamer in debat onder leiding van Winfried Baijens en Wilma Borgman. In het debat komen onder meer wonen, migratie en vertrouwen in de politiek aan de orde. Deze thema’s worden tijdens deze uitzending ook besproken met verschillende leden van Provinciale Staten.
NOS Nederland Kiest – Het Debat: vrijdag 3 maart van 17.00 tot 19.00 uur

In Dit is de Dag in alle Staten (EO) zijn presentatoren Margje Fikse en Tijs van den Brink elke dag in een andere provincie. Samen met mensen in het publiek bevragen ze een partijkopstuk en de provinciale lijsttrekker over de actualiteit en één groot provinciaal thema. Deze uitzending is ook live te zien op het YouTube-kanaal van NPO Radio 1 en gaat daar een half uur langer door. Dit is de Dag in alle Staten behandelt op dat platform nog een tweede onderwerp dat relevant is de desbetreffende provincie.
Dit is de Dag in alle Staten: vanaf maandag 6 maart elke werkdag tussen 18.30 uur en 19.00 op NPO Radio 1 en van 18.30 tot 19.30 uur op youtube.com/nporadio1

Het wekelijkse NPO Radio 1-programma Haagse Lobby (WNL) maakt een aantal uitzendingen met de regionale omroepen RTV Noord, RTV Oost en Omroep Brabant. Tijdens de uitzendingen behandelt presentator Martijn de Greve samen met een presentator van de betreffende regionale omroep onder meer de kloof tussen Den Haag en de regio en de stikstofproblematiek. De regionale omroepen hebben hun wortels diep in de provincie, waardoor deze onderwerpen ook door een regionale bril worden bekeken.
Haagse Lobby: maandag 6 en maandag 13 maart van 20.30 tot 21.30 uur en ook in deze uitzending.

De vaste columnisten van De Nieuws BV (BNNVARA) kennen we als de ‘Druktemakers’. Kees van Amstel, Pieter Derks, Ellen Deckwitz, Dolf Jansen en Marcel van Roosmalen delen hun scherpe mening normaal gesproken in de Hilversumse studio. Speciaal voor deze verkiezingen gaan ze nu het land in en maken reportages over klimaat, wonen, het waterschap en bereikbaarheid.
De ‘Druktemakers’ zijn van woensdag 8 tot en met dinsdag 14 maart iedere dag te horen tussen 12.30 uur en 13.00 uur in De Nieuws BV.

In NOS Nederland Kiest – De Uitslagen bespreken Mark Visser en Tijs van den Brink de uitkomsten van de verkiezingen met gasten en politiek duider Wilma Borgman. Ook zijn er verslaggevers in het hele land voor laatste reacties uit de provincies en van de politieke partijen.
NOS Nederland Kiest – De Uitslagen: 15 maart van 20.30 tot 01.00 uur

Logo Audify
Blijf op de hoogte en schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
HNK Zuidoost Gebouw Rome

Burgemeester Stramanweg 108-u
1101 AA Amsterdam Zuidoost
© Audify 2024 - Privacy verklaring
Terug
Audio feiten & cijfers Audio inzetten Audify Me
Nieuws Over Audify
RadioCloud Contact
info@audify.nl +31 (0)20 345 1596