Menu
Geplaats op 16 maart 2023

Q-college wordt Qmusic Academy en richt zich op bredere doelgroep

Marieke Elsinga is haar radiocarrière gestart bij het opleidingstraject van Qmusic

Radiozender Qmusic richt een nieuw opleidingstraject op: de Qmusic Academy. Dit traject vervangt het Q-college en richt zich op een bredere doelgroep. Iedereen die een serieuze toekomst als stem op de radio of in een podcast ambieert, kan zich aanmelden voor een plek op de Qmusic Academy.

Marieke Elsinga, Kai Merckx, Joost Swinkels en Stephan Bouwman: allemaal startten ze bij het Q-college en allemaal zijn ze vandaag de dag te horen op Qmusic. Het Q-college bewijst zich dus al sinds de start in 2010 als belangrijke kweekvijver voor radiotalent. Toch gaat de naam en het bijbehorende lesprogramma op de schop. Waar voorheen specifiek naar jong dj-talent gezocht werd, gaan nu ook de deuren open voor sidekicktalenten, dj’s en podcastmakers van alle leeftijden. Tijdens de lesdagen leren zij onder meer over personal branding, stemgebruik en interviewtechnieken. Het traject is laagdrempelig en gemakkelijk te volgen naast andere werkzaamheden of studie.

Met de Qmusic Academy slaan we een nieuwe weg in met ons opleidingsprogramma. We zijn nog steeds op zoek naar jong dj-talent, maar we kijken ook breder dan dat. Een moeder van pubers die altijd al sidekick wilde worden, of iemand die de stem wil worden van een zelfbedachte podcast: ook deze mensen kunnen zich nu opgeven. In de afgelopen jaren zijn we vanuit Qmusic steeds meer audiocontent gaan maken en daarom is het nu een goed moment om onze horizon in de opleiding te verbreden.

Roland Snoeijer, programmadirecteur Qmusic

Belangrijke data

Aanmelden voor de Qmusic Academy kan tot en met zondag 16 april via Qmusic.nl, waarna het selectieproces start. Voor mensen die twijfelen of de Qmusic Academy iets voor hun is, vindt op 30 maart een informatieborrel plaats. Het daadwerkelijke lesprogramma start begin mei en beslaat tien vrijdagavonden en zaterdagen.

Credits beeld: Ben Verveld / Qmusic

Logo Audify
Blijf op de hoogte en schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
HNK Zuidoost Gebouw Rome

Burgemeester Stramanweg 108-u
1101 AA Amsterdam Zuidoost
© Audify 2024 - Privacy verklaring
Terug
Audio feiten & cijfers Audio inzetten Audify Me
Nieuws Over Audify
RadioCloud Contact
info@audify.nl +31 (0)20 345 1596