Menu
Geplaats op 11 april 2024

SLAM!-dj Anoûl zwemt voorbij in livestream bekende visdeurbel

Ochtendshow-dj Anoûl Hendriks waagt sprong in het diepe en duikt naar visdeurbel

De livestream van de bekende ‘Visdeurbel’, die afgelopen week volop in het nieuws was, blijkt daadwerkelijk te werken. Ochtendshow-dj Anoûl Hendriks van SLAM! besloot na alle commotie een duikpak aan te trekken en de Utrechtse gracht in te springen. Al snel bleek dat de livestream inderdaad werkt. Kijkers van de Visdeurbel werden opgeroepen naar SLAM! te luisteren.

Er was zoveel te doen om de visdeurbel. Alleen al in maart werd de livestream door 1,2 miljoen mensen wereldwijd bekeken. Maar in mijn ochtendshow ontstond een discussie over of het wel echt live was, want we hadden na regelmatig kijken nog nooit een vis gezien. Na het wagen van de duik kan ik zeggen dat de livestream echt werkt. Het water was erg vies en ik was ook niet goed te zien. Mijn bordje met ‘Luister naar SLAM! was gelukkig wel duidelijk in beeld. En ik zag onderweg ook nog een fiets in de gracht.

Anoûl Hendriks

Hoewel de oproep van Anoûl duidelijk te zien was op de livestream en het grote aantal belletjes ook bij de sluiswachter niet onopgemerkt bleef, besloot de Gemeente Utrecht de sluis toch dicht te laten. Het openen van de sluis zou zuigkrachten met zich meebrengen die – in tegenstelling tot voor vissen – niet zonder gevaar zijn voor mensen.

De visdeurbel werd in 2021 voor het eerst geïntroduceerd om vissen te helpen met de doortocht in de Utrechtse wateren. Wanneer men een vis spot, kan op een deurbel gedrukt worden, waarna de sluiswachter een melding krijgt. In de eerste maand dat de visdeurbel dit jaar actief was, keken er al 1,2 miljoen mensen wereldwijd naar.

Anoûl Hendriks (27) maakte zijn radiodebuut in de nacht van 3FM en was daarna ook te horen op Radio 538. Sinds 2017 maakt hij deel uit van het dj-team van SLAM!, met eerst een programma in het weekend en vanaf 2020 in de doordeweekse middag. Sinds 2023 maakt hij de ochtendshow ‘Early Birds’ en is hij elke dag tussen 7.00 en 10.00 uur te horen. Anoûl woont in Hilversum en heeft een vriendin.

Logo Audify
Blijf op de hoogte en schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
HNK Zuidoost Gebouw Rome

Burgemeester Stramanweg 108-u
1101 AA Amsterdam Zuidoost
© Audify 2024 - Privacy verklaring
Terug
Audio feiten & cijfers Audio inzetten Audify Me
Nieuws Over Audify
RadioCloud Contact
info@audify.nl +31 (0)20 345 1596