Menu
Geplaats op 11 mei 2022

Somertijd Reanimatiedag van Radio 10

Gratis workshop reanimeren

Op zaterdag 11 juni organiseert Radio 10 in samenwerking met het Rode Kruis voor de vierde keer de ‘Somertijd Reanimatiedag’. Dat maakte Radio 10-dj Rob van Someren zojuist bekend in zijn middagshow ‘Somertijd’. Vanuit de gedachte ‘door een uur te geven, red je een leven’ riep de dj en tevens politieagent het initiatief in 2018 in het leven en sindsdien is de landelijke reanimatiedag jaarlijks een groot succes.

Iedereen kan op deze dag een gratis workshop reanimeren volgen vanaf een speciaal ingerichte locatie bij Paleis Soestdijk. Inschrijven voor de reanimatieworkshop kan via de app en de website van Radio 10. De ‘Somertijd Reanimatiedag’ is zaterdag 11 juni tussen 12.00 en 15.00 uur live te volgen op Radio 10 tijdens een speciale uitzending van ‘Somertijd’.

Ik ben trots dat we de ‘Somertijd Reanimatiedag’ voor het vierde jaar organiseren. Te vaak komen mensen er pas tijdens een noodsituatie achter dat ze niet weten hoe te handelen. Het is heel belangrijk om je naasten en anderen te kunnen helpen en daarom bieden wij de mogelijkheid om op een snelle en makkelijke manier de basics van het reanimeren te leren.

Rob van Someren, dj Radio 10

Door de gratis workshop reanimeren tijdens de ‘Somertijd Reanimatiedag’ van Radio 10 maken we de drempel laag om de basis van reanimatievaardigheden aan te kunnen leren. Snel handelen is bij een hartstilstand cruciaal. De eerste minuten zijn van levensbelang. Hoe sneller de reanimatie gestart wordt, hoe kleiner de kans op blijvende schade. Ik hoop dat velen zich inschrijven om deze speciale workshop te volgen!

Eline Nijhof, hoofd EHBO Rode Kruis

Radio

Vanaf Paleis Soestdijk maakt het team van de Radio 10-middagshow ‘Somertijd’ van 12.00 tot 15.00 uur programma. Rob van Someren over deze locatie-uitzending: “Gelukkig kunnen we tijdens deze editie weer groots uitpakken. Brandweer, politie, ambulance en de burgerhulpverleners laten in een spectaculaire demo zien en horen wat er gebeurd wanneer 112 een melding krijgt. Dit jaar is er speciale aandacht voor de vaak cruciale hulp die een melder krijgt van de 112 centralist bij een onwelwording. Ook brengen we onder de aandacht dat symptomen van hartfalen bij vrouwen totaal anders kunnen zijn dan bij mannen.”

Logo Audify
Blijf op de hoogte en schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
HNK Zuidoost Gebouw Rome

Burgemeester Stramanweg 108-u
1101 AA Amsterdam Zuidoost
© Audify 2024 - Privacy verklaring
Terug
Audio feiten & cijfers Audio inzetten Audify Me
Nieuws Over Audify
RadioCloud Contact
info@audify.nl +31 (0)20 345 1596