Menu
Geplaats op 22 maart 2022

‘Take On Me’ grootste hit uit de jaren 80

Voor het derde jaar op rij hebben luisteraars van Radio 10 ‘Take On Me’ van A-ha verkozen tot meest iconische hit uit de jaren 80. De hit van de Noorse band staat opnieuw op nummer één in de ’80’s Top 810′ van Radio 10. De lijst met de grootste 80’s hits is vanaf vandaag tot en met vrijdag 25 maart te beluisteren via Radio 10, Radio10.nl, de Radio 10-app en via JUKE.

Top 10

  1. A-ha – Take On Me
  2. George Michael – Careless Whisper
  3. Toto – Africa
  4. Prince – Purple Rain
  5. Michael Jackson – Billie Jean
  6. Abba – The Winner Takes It All
  7. Phill Collins – In The Air Tonight
  8. Madonna – Borderline
  9. Queen – Who Wants To Live Forever
  10. Golden Earring – When The Lady Smiles

Meest populair

Michael Jackson is de meest genoteerde artiest in de ’80’s Top 810′. Zo staan er maar liefst zeventien hits van de popzanger in de hitlijst, waarvan 14 keer solo en drie keer met een duet. De hoogst genoteerde plaat van Michael Jackson is ‘Billie Jean’, terug te vinden in de top tien op de vijfde plaats. De hoogste Nederlandse notering is ‘When The Lady Smiles’ van Golden Earring op de tiende plaats. De eer van de meeste Nederlandse noteringen gaat echter naar Doe Maar en De Dijk. Beide bands staan maar liefst zeven keer in de lijst. Doe Maar heeft de hoogste notering te pakken, met ’32 jaar (sinds 1 dag of 2)’ zijn zij terug te vinden op positie 87. De hoogste notering van De Dijk is ‘Dansen op de Vulkaan’ op nummer 189.

Jaren 80 domineren Radio 10

Luisteraars van Radio 10 hebben deze maand massaal gestemd op hun favoriete platen uit de jaren tachtig voor de ’80’s Top 810′. Naast de lijst vol klassiekers, stonden er deze maand drie weekenden volledig in het teken van de grootste 80’s hits. Tijdens deze speciale themaweekenden konden luisteraars elk uur hun favoriete platen aanvragen. Ter ere van de 80’s maand lieten Radio 10-dj Gerard Ekdom en zijn co-host Evelien de Bruijn zich omtoveren tot 80’s stijl-iconen Boy George en Madonna. En dat is bijzonder goed gelukt. Gerard en Evelien doken de kostuum-archieven in en vonden daar de perfecte outfits. Het eindresultaat is hier te bekijken.

Logo Audify
Blijf op de hoogte en schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
HNK Zuidoost Gebouw Rome

Burgemeester Stramanweg 108-u
1101 AA Amsterdam Zuidoost
© Audify 2024 - Privacy verklaring
Terug
Audio feiten & cijfers Audio inzetten Audify Me
Nieuws Over Audify
RadioCloud Contact
info@audify.nl +31 (0)20 345 1596